Szép volt fiúk!

2018.01.22. 13:35

Nehezen indult, de az Alba érvényesítette a papírformát Debrecenben

A férfi kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában az Alba Fehérvár magabiztos játékkal, mind a négy negyedet megnyerve múlta felül a DEAC csapatát.

Káldor András

Bár a mérkőzés és a negyedek végeredménye azt sejteti, hogy sétagalopp volt az összecsapás a címvédő Alba Fehérvár számára, a találkozó első harmada azonban korántsem így alakult. Mondhatni, hogy ráijesztett az újonc vendégére, hiszen a DEAC saját fegyverét fordította az Alba ellen, azaz a megszerzett labdákból pillanatok alatt felértek ellenfelük térfelére, próbálták gyorsan befejezni támadásaikat. Így aztán az első negyed feléhez érve kilencpontos DEAC-előnnyel érkeztek a felek (15-6). Ezt követően aztán összekapta magát a fehérvári gárda, Alandise Harris és Trevor Simpson triplákat értékesített, két cseréjük, Chris Horton, valamint Alhadji Mohammed hasznosan játszottak, és nekik köszönhetően fordítottak a játékrész végére. Hárompontos fehérvári vezetéssel kezdődött a második negyed, melyet Farkas Attila az első támadásból eltüntetett, Ivan Lilov triplájával pedig már újra a Debrecennél volt az előny (25-24). Majd egy 9-2-es sorozat elég volt ahhoz, hogy az Alba újfent magához ragadja a kezdeményezést, de jött az amerikai Gerald Armwood, aki két gyors kosarával és Velkey János büntetőivel egalizált. Ez egyáltalán nem okozott különösebb zavart fehérvári oldalon, mivel Lóránt Péterék betöréseik révén rendre eredményesek tudtak lenni, és a nagyszünetre hétpontos előnyt kovácsoltak (38-45). A pihenő után még magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a kék-fehérek támadásban, és a 14. perc elejére tizenhárom pontosra hizlalták előnyüket (43-56). Állandósulni látszott ez a különbség, majd Mohammed és Horton jegyzett összesen öt pontot, így 50-67-nél az addigi legnagyobb differencia volt a két együttes között. 54-68-nál ért véget a harmadik negyed, miután Velkey triplából próbált kozmetikázni az álláson. A záró negyed első négy percében mindössze öt pont esett, ebből hármat az Alba, kettőt a DEAC ért el. Itt már egyértelműen látszott, hogy eldőlt a meccs, a Dzunic-tanítványok próbálták tartani a különbséget, amely a lefújásra végül még nőtt is, és 83-65-re megérdemelten győzött az Alba.

- Az eredmény nem tükrözi híven a játék képét, hiszen nagyon nehéz, küzdős meccs volt. Rosszul kezdtünk, dekoncentráltan játszottunk. A második negyedben lendületbe jöttünk, ami kitartott a mérkőzés végéig. Elégedett vagyok a mutatott játékkal – értékelte a mérkőzést Dzunic Branislav, az Alba mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában