Nagyon kellenek a pontok

2018.05.19. 13:01

A Csákvárnak a győzelembe kell menekülnie vasárnap

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II 36. fordulójában a tabella közepén tanyázó Soroksár alakulatát fogadja a kiesőzónától csak két pontra álló Aqvital FC Csákvár csapata.

FB

Szijjártó Istvánnak és csapatának előre kell tekintenie Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kellenek a pontok, hogy nyugodtabb legyen a bajnokság véghajrája. A Csákvár együttese az utóbbi összecsapásokon ismét hullámvölgybe került, s így újra közel sodródott a kiesőzónához, a 15. Fejér megyeiek csak két ponttal szereztek többet, mint a 18., s jelen pillanatban a másodosztálytól búcsúzni kényszerülő Szeged. Szijjártó István együttese az utóbbi négy fordulóban nem tudott nyerni, kikapott a Budaörstől, a Budafoktól és a Dorogtól is, míg a Nyíregyházával ikszeltek Sándor Györgyék. Hazai pályán, vasárnap 17 órakor találhatnak vissza a győzelmek ösvényére a csákváriak, azonban nem lesz könnyű dolguk, hiszen a tabella 10. helyén álló Soroksár hazai pályán és idegenben is egyaránt veszélyes.

Szijjártó Istvánnak és csapatának előre kell tekintenie Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A két gárda még novemberben gól nélküli döntetlent játszott a sokak által csak „kis-Fradi”-ként becézett Soroksár otthonában. A korábbi ferencvárosi klasszis, Lipcsei Péter által irányított vendégeknél számos játékos is az FTC-től tette át székhelyét a Haraszti útra. Rutinos futballisták, Gyepes Gábor vagy Gyömbér Gábor erősítik a Soroksárt, illetve olyan tehetséges, a korosztályos válogatottakban is szerepelt fiatalok, mint Kundrák, Csernik, Lakatos István, Silye, Valenecsik. Szintén ferencvárosi kötődésű Fülöp Noel, Gárdos András és Orosz Márk. A gárda erőssége Tamási Zsolt és Huszák Tamás, míg kapujukat az a Kovács Dániel őrzi, aki tavaly még az Aqvital FC Csákvár portása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában