Újra felkerül a neve

2018.04.23. 20:34

Kovács visszakapta a bajnoknak járó vándorserleget

Egy arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek a fehérvári öttusázók a felnőtt országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

Kovács Sarolta visszahódította a díszes serleget, újra rágravírozták a nevét

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Kovács Sarolta, a Volán Fehérvár öttusázója csapatban második lett, ugyanakkor nyerte az egyéni versenyt, amivel megvédte bajnoki címét.

– Nagyon örülök, hogy sikerült megvédenem a címemet, különösen annak tükrében, hogy Los Angelesben a világkupán nem versenyeztem túl jól, s fizikálisan sem voltam formában – értékelt Kovács Sarolta. – Most az úszás és a futás is nagyon jól sikerült, a lovaglással is elégedett vagyok. Pár pontot otthagytam a vívópáston, de nem volt hullámvölgyem. Jó verseny volt. Az ob reggelén hívtak telefonon, hogy a múlt évi győzelmemért járó vándorkupát vigyem magammal – kicsit rossz szájízzel adtam oda, mert nem akartam tőle megszabadulni. A végén aztán visszakaptam, nem kellett sokáig megválnom tőle.

Kovács Sarolta visszahódította a díszes serleget, újra rágravírozták a nevét
Fotós: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Az Alba Öttusa SE versenyzője, Alekszejev Tamara második lett egyéniben – csapatban bronzérmet nyert.

– Nem volt nagy verseny, Saci előttem volt 10 másodperccel, és ő általában jobban lő nálam. Megmaradt a különbség. Örülök az ezüstéremnek is, mert fizikálisan rossz állapotban voltam. Nem a felnőtt ob-ra időzítettük a formát. Elégedett vagyok, mert annak ellenére meg tudtam nyerni a vívást, hogy most a technikám sem állt össze igazán. Titkon remélem, hogy a másfél hét múlva rajtoló világkupán, Kecskeméten is dobogóra állok, de nem helyezek magamra terhet. Ha az első hatban végzek, nem fogok panaszkodni – vélekedett Alekszejev.

A férfiak viadalán a Los Angelesben ezüstérmet szerzett Demeter Bencét nem boldogította a csapatban nyert bronzérem, egyéniben a 7. lett.

– Legalább egy dobogós helyezést vártam magamtól, de sajnos már a vívásnál eldőlt, hogy nem fog sikerülni. Magam alatt teljesítettem. A vívásnál és a lövészetnél sem voltam lendületes, lehet, hogy még frissek voltak az amerikai élmények, vagy a kecskeméti világkupára koncentráltam már. Csalódott vagyok. Pár nap alatt rendbe szedem magam, kijavítjuk a technikai hibákat, s a következő verseny sokkal jobban sikerül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában