magabiztosan nyerte utolsó edzőmeccsét

2018.09.22. 20:37

Könnyedén verte az Alba a révkomáromiakat

Az Alba kosarasai az MBK Komárnót verték 89-69-re az utolsó edzőmeccsen.

Horog László

Lóránt Péter (kék) 19 pontot szórt a Komarnónak

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Alba Fehérvár–MBK Rieker Komárno 89-69 (24-20, 2317, 19-21, 23-11)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 600 néző, vezette: Jakab, Minár, Hervai

Alba Fehérvár: Cartwright 11/6, Filipovics 5/3, Heath 9, Freeman 20/9, Lóránt 19/3, csere: Bullock 10/3, Takács Milán 3/3, Tóth Péter 4, Varga Máté 6/3, Peringer 2, Lukács. Vezetőedző: Dzunic Branislav

 

A szlovák bajnokság három évvel ezelőtti győztese, a tavalyi harmadik helyezett MBK Rieker Komárno ellen vívta utolsó edzőmeccsét az Alba. Az első hazai dobások nem értek célt, el is lépett az ellenfél négy ponttal, majd Lóránt jóvoltából megkezdte a felzárkózás a vendéglátó, sőt a vezetést is átvette. A csapatkapitány tartotta a fokozatosságot, öt percen át hazai oldalon csak ő szerzett kosarat, előbb büntetőből köszönt be, aztán duplával, végül triplával. A center, Heath gyorsan összeszedett két személyit, Bullock azonnal jött a helyére, 8-7. Lóránt után Freeman is beköszönt (12-7), majd a vendégek hirtelenjében berámoltak 7 pontot Milosevic vezérletével, előnybe kerültek, 12-14. Freeman újabb pontjai után a csereként beállt Varga is beköszönt.

Lóránt Péter (kék) 19 pontot szórt a Komarnónak
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Filipovics jóvoltából nőtt a hazai előny, Hunter révén jött közelebb MBK. Freeman ismét eredményes volt, a látogatóknál pedig Hunter, az első negyed végén 24-20-ra vezetett az Alba. A hazaiaknál Cartwright, a túloldalon Goodman ügyeskedett, Heath kosara után az utóbbi három évben az NB I/B-s Oroszlányt irányító révkomáromi tréner, Vavra András időt kért, 33-27. Lóránt pontjaival tovább nőtt a fehérvári előny, 40-30. Bolek hármasára Bullock büntetőkkel felelt, félidőben 47-37-re vezetett az Alba. Lóránt és Freeman újabb pontjaival 55-37-re ellépett a házigazda, tovább növelte a differenciát, de a húszpontos határt nem tudta átlépni. O’Relly pontjaival közelített a Komárno, Varga Máté és Takács Milán is triplát dobott, majd araszolt előre az MBK, öt pontra feljött, 66-61. Ezzel el is lőtték a puskaport, elfáradtak, így végül könnyedén, 89-69-re győzött az Alba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában