Nehéz küzdelem

2018.09.24. 11:40

Komáromban győztek a felcsútiak

A találkozó utolsó negyedében kerekedett felül alsóbb osztályú ellenfelén a Puskás Akadémia FC a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójában.

Ferencz Balázs

Jan Vlasko (sárgában) gólja volt a kegyelemdöfés Fotó: pfla.hu

Az NB III újonca agresszív letámadással okozott kellemetlen perceket Benczés Miklós együttesének, mégis a 11. percben már vezetett a Puskás Akadémia FC, miután Radó kapufát lőtt. Ján Vlasko szögletére Hegedűs János érkezett, és a hosszú sarokba bólintott, 0-1. A találat után rögtön el is dönthette volna a meccset a PAFC, azonban az Urblík József passzára érkező Bryan de Jesús lövését hatalmas bravúrral védte Rigó. A 22. percben jött a feketeleves: egy jobb oldalon vezetett támadás végén a Fejér megyében jól csengő néven futó Végh Tibor bombázott Hegedüs Lajos kapujába, 1-1. A korábbi szövetségi kapitány, Bozsik Péter irányította Komárom veszélyesen kontrázott, s a fordulás után is kiegyenlített volt a játék.

Jan Vlasko (sárgában) gólja volt a kegyelemdöfés
Fotó: pfla.hu

A 60. perctől aktívabbá vált a Puskás, Knezevic az oldalhálóba lőtt, majd Hegedűs fejesét védte Rigó kapus. A 70. percben előbb Osváthnak a gólvonalról kellett mentenie egy komáromi akció végén, majd az ellentámadásból azonnal vezetéshez jutott a PAFC, Balogh Balázs centerezésére Mioc érkezett, aki a hálóba fejelt, 1-2. A hajrá előtt bebiztosította győzelmét az élvonalbeli alakulat, Osváth az alapvonalig robogott a jobb szélen, visszagurított Vlasko elé, aki a hálóba helyezett, 1-3. Nehéz mérkőzésen lépett tovább a Puskás a Magyar Kupa következő körébe.

Komárom VSE–Puskás Akadémia FC 1-3 (1-1)

Komárom, Vezette: Gaál.

Komárom: Rigó – Hajba (Vincze V., 79.), Katona A., Tóth I. (Bán, 76.), Musitz, Módi – Schiller, Göblyös, Végh B. – Végh T. (Kiss K., 88.), Tóth P. Vezetőedző: Bozsik Péter.

PAFC: Hegedüs L. – Poór, Hegedűs J., Spandler – Osváth, Szakály P. (Knezevic, 62.), Urblík (Bokros, 85.), Vlasko, Balogh B. – De Jesús (Mioc, 46.), Radó A. Vezetőedző: Benczés Miklós

Gólszerzők: Végh T. (22.), illetve Hegedűs J. (11.), Mioc (71.), Vlasko (79.).

Sárga lap: Spandler (44.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában