A szomszédvárak csatája

2018.01.17. 19:35

Kiestek a fehérvári kézis lányok

A másfél hete, bajnoki meccsen vesztes Alba ezúttal a kupában fogadta a Siófokot. Ismét a balatoniak voltak jobbak, 30-23-ra nyertek.

Horog László

Ezúttal a Magyar Kupa negyedik fordulójában mérkőztek a felek, a Verseci úti csarnokban. Melinda Geiger átlövésével a vendégek vezettek, Mendy szintén távolról egalizált, a folytatásban is a vendégek kezdeményeztek, főként Nze Minko és Damnjanovic révén. Román válogatott kapusuk, a klasszis Dedu zsinórban három bravúrt mutatott be, el is léptek két góllal a vendégek. A túloldalon Mistina is kétszer jól avatkozott be, két percen át nem változott az eredmény, 2-4. Gorsenyina bombája a léc alatt landolt, újabb, betörés utáni lövését Dedu hatástalanította. Geiger ismét beköszönt, ráadásul Mendyt két percre kiállították.

Az emberelőnyt gólokra váltották a déli partiak, akik negyedóra elteltével már négy találattal vezettek, Deli Rita időt is kért, 4-8. Két, hazai találat nyomán zárkózott az FKC, a két szélső, Erdősi és Májer volt elemében, a vendégek mestere, Lars Rasmussen is időt kért, 8-10. Pontatlan passzok miatt nem tudott még közelebb jönni a házigazda, sőt, a vendégek labdaszerzések után elszaladtak és gyors gólokat lőttek, 8-13. A kapuban Herr Orsolya kapott bizalmat, remekül kezdett, araszolt előre az FKC, Temes látványos találataival, a félidőben 12-15 állt az eredményjelzőn.

Olga Gorsenyina (a labdával) próbálja bevenni a román klasszis, Dedu kapuját Fotó: Fehér Gábor

Fordulás után Dedu tornászta ki Gorsenyina lövését, a hazai kapunál Herr is jól nyúlt be a lövésekbe, Lavko pedig hétméretesből volt eredményes. Küzdött a Fehérvár, de három gólnál közelebb jönni nem tudott, a balatoniaknak mindig volt válaszuk. Lavko bombája a felső sarokban landolt, Elghaoui pedig szövegért kapott kétperces kiállítást a bíróktól, Temes találatával pedig egy gólra zárkózott az FKC. Herr továbbra is magabiztos volt, ha nem őt találták el a vendégek, a kapufát forgácsolták. Mendy egyenlített, a folytatásban mindig a siófokiak vezettek, a hazaiak pedig azonnal válaszoltak.

Húsz perccel a vége előtt 17-18 mutatott a táblán, majd Geiger és Aoustin vezérletével ismét négyre nőtt a különbség. Dedu fontos labdákat fogott, a hazaiak támadásban elbizonytalanodtak, a játékvezetők kétszer passzív miatt vették el a játékszert a fehérváriaktól. A siófokiak beállósa, Jezic aktivizálta magát, valamint a szélsők is belejöttek, 19-26.

Eldőlni látszott a meccs, a zárás előtt tíz perccel a hazai kapuban Gabina is lehetőséget kapott a bizonyításra. Elghaoui kapott kétperces büntetést, Gorsenyina kétszer beköszönt, Gabina kétszer védett. Őrizték a megnyugtató, 6-7 gólos előnyt a jobb erőkből álló vendégek, akik ezúttal is megérdemelten nyertek, ezzel továbbléptek a kupában, 23-30. A Siófok KC várhatja a sorsolást.

 

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár KC-Siófok KC 23-30 (12-15)

Székesfehérvár, 500 néző, Vezette: Bócz, Wiedemann

Fehérvár: Mistina – Nascimento, Gorsenyina 6, Temes 5, Zsilinszkajtye 2, Mendy 2, Pelczéder. Csere: Herr O., Flávia Gabina (kapus), Boldizsár, Lavko 5 (2), Májer 2, Mayer 1, Rózsás. Edző: Deli Rita

Siófok: Dedu – Such 1, al-Gaui 1, Mazák-Németh, Damnjanovics 5 (2), Nze Minko 6, Erdősi 3. Csere: Geiger 6, Jezic 3, Aoustin 4, Ferenczy, Böhme 1. Edző: Lars Rasmussen

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában