Fut a Szabolcs és Négy Évszak Maraton

2018.08.17. 11:00

Két távot futhatnak a bevállalós szabolcsiak

Augusztus 18-án 9 és 10 órától futóprogramokra kerül sor a városban.

Bokros Judit

Fotó: Pixabay.com

Fut a Szabolcs és Négy Évszak Maraton – két, a mozgást népszerűsítő, közösséget kovácsoló program is várja a helyieket szombaton délelőtt.

Amint azt a Pusztaszabolcsi Szabadidősport Egyesület futó­szakosztályának vezetőjétől, Dobrán Anikótól megtudtuk: a 700 méteres Fut a Szabolcs a rövid távot kedvelőknek szól, ezt 2016-ban rendezték meg először a nyári fesztivál keretein belül. Itt a lényeg az, hogy a mozogni vágyó helyiek belekóstoljanak a futás szépségébe, s korosztálytól függetlenül tudják teljesíteni az alig több mint fél kilométeres távot. A futók a Szabolcs vezér szobortól indulnak, a cél pedig a sportpálya, ahol minden résztvevő érmet kap, és élhet a kis vendéglátás lehetőségével. Az idei jutalom ráadásul a várossá válás 10. évfordulójára készült emlék­érem lesz – mondta az ötletadó Dobrán Anikó.

A Négy Évszak Maraton már komolyabb kihívás. Az ötletes versenysorozatot tizenegy éve szervezték meg először Ádám László testnevelő tanár szorgalmazására. Lényege: a 42 kilométeres maratoni távot összesen egy év alatt futják le a résztvevők. Így egy-egy évszakban az adott versenynapon 11,5 kilométert kell megtenni. Itt is korcsoportok szerint lehet indulni, viszont az időt mérik, az év végén ez alapján derülnek ki a helyezések.

Minden jelentkezőnek jár azonban kerámiaérem, aztán korcsoportonként is díjaznak az abszolút kategória mellett. Szóval Pusztaszabolcson érdemes lesz e rendezvények irányába megmozdulni a hét végén.

A Négy Évszak Maraton következő etapját novemberben tartják, s idén az lesz az utolsó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában