diadalra törnek a lányok

2018.09.21. 22:03

Két pontért száll harcba az Alba FKC

A nyeretlenek csatáján a fehérvári kézilabdacsapat az Eszterházy SC együttesét fogadja szombaton 18 órától a K&H Liga női NB I-ben.

Nagy Péter

Pelczéder Orsolya szélsőjátéka is eredményes lehet

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A felkészülés kitolódásáról be­szélt a női élvonalbeli kézilabda-bajnokság nyitánya előtt Deli Rita, az Alba Fehérvár KC vezetőedzője. A 46 esztendős szakember reálisan a negyedik fordulót, azaz az Eszterházy SC elleni mérkőzést jelölte meg előzetesen, ahol megfiatalított gárdája elkezdheti majd a pontok gyűjtögetését. Erre lányai már a második játéknapon, a vérmesebb álmokat dédelgető Kisvárda látogatásakor rácáfoltak: Nascimento utolsó percben szerzett találatával bravúros, 23-23-as döntetlent értek el a koronázóvárosiak. A Győr és a Ferencváros más szintet képvisel, legfőképpen hazai pályán, így a Rába-parton elszenvedett tizenhárom, majd a fővárosban összeszedett tizenegy gólos vereségért nem sok szó érheti a ház elejét. Az egriek viszonylag szoros meccsen kaptak ki az utóbbi hat kiírás bronzérmesétől, az Érdtől (28-33) a nyitányon, majd az MTK otthonában négy, a szintén újonc Mosonmagyaróvárral szemben pedig hat egységgel maradtak alul. A sikeres forgalmi vizsgával rendelkező, fiatal Rózsás Josephine még a Pénzügyőr játékosaként szerzett hasznos tapasztalatokat a Heves megyeiekről.

Pelczéder Orsolya szélsőjátéka is eredményes lehet
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A pasarétieknél szerepeltem tavaly kettős igazolással az NB I/B-ben, így többször is játszhattam ellenük – kezdte a 20 éves irányító. – Az egri csapatot gyors együttesként is­mertem meg, akik próbálják ráerőltetni a lerohanásokat és a gyors középkezdéseket az ellenfélre. A legfőbb feladatunk az lesz, hogy ezeket a beindulásokat megakadályozzuk. Egész héten teljes erőbedobással készültünk, sokat videóztunk, maximálisan arra törekszünk, hogy az ilyen meccseket be tudjuk húzni.

Győrffy Alexandra, az Eszterházy SC színeiben egykori kenyéradójának is bizonyíthat.

– Átalakult már a keret, és kevés olyan játékos maradt ott, akivel én korábban még együtt játszhattam – mondta a 25 esztendős kapus. – Nem érzem azt, hogy plusz nyomás lenne emiatt rajtam. Annak egyébként örülök, hogy Székesfehérvárra utazunk, mert az egy ismerős terep nekem. Nagyon sok szurkolót ismerek, ők is megismernek, ami pedig lehet, hogy majd pozitívan hat rám a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában