Kovács Gergely szerepelt a legjobban

2018.09.24. 19:13

Két korosztályban forgott a tőr

Fontos állomáshoz érkezett a párbajtőrözők honi utánpótlása, hiszen a junior és a kadét korosztályban is a versenyszezon első válogatóját rendezték.

Ferencz Balázs

A bronzérmes Kovács a kép jobb szélén

Fotó: ARVA

A junior fiúk 120 fős mezőnyében az Alba Regia Vívó Akadémia kiválósága, Kovács Gergely a 16 közé kerülésért vívott asszóban a nála idősebb, s korábban junior világkupát is nyerő Farkas Csabától szenvedett vereséget, s a 28. helyen zárt. Ugyanitt Háder Roland a 81. lett. A lányok junior versenyében a 2004-es születésű, még serdülőkorú Salamon Réka kiváló csoportkör után két KO-s győzelemmel bejutott a legjobb 16 közé, ahol a későbbi győztes Dékány Kingától szenvedett vereséget, s lett 11. Kollár Kincső a legjobb 32 között vérzett el, a 23. helyen zárt az Alba Regia Vívó Akadémia párbajtőrözője.

A bronzérmes Kovács a kép jobb szélén
Fotó: ARVA

Saját korcsoportjukban, a kadétok között a fiúk és a lányok is jobban szerepeltek. Kovács álmosan kezdett, vereséggel nyitott, majd öt győzelemmel bemelegedve nehéz ágon, négy szoros asszóval menetelt a legjobb négy közé, ahol 15-14-es vereséget szenvedett a végső győztes Kó Benedektől. Kovács Gergely így a harmadik lett. Nagy meglepetésre a 14. helyen zárt az öttusázó, de az ARVA színeiben vívó Katona Bence. Háder a 39. lett.

A lányoknál Kollár Kincső és Salamon Réka hibátlan kör (6-0) után, valamint Tantmann Evelin és Demény Kata jutottak az egyenes kieséses szakaszba. Kollár a negyeddöntőig menetelt, a 7. lett, Salamon a 18., Tantmann a 33., Demény a 46. helyen végzett a 68 indulós mezőnyben.

A felemás eredmények ellenére – ranglistahelyezésük okán – Kovács és Kollár is tagja a válogatottnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában