Jégkorong

2018.02.22. 08:30

Két hét a tengerentúlon – Szakmai továbbképzésen volt Kiss Dávid

A fehérvári U20-as hokisok trénere, Kiss Dávid két hetet töltött továbbképzésen az Egyesült Államokban.

Horog László

Két éve tanítványa, Vértes Nátán révén edzőként vett részt Lillehammerben az ifjúsági téli olimpián, ám szakmai szempontból ennél is nagyobb élménnyel gazdagodott Kiss Dávid a közelmúltban.

„A Western Michigan University NCAA-csapatánál vendégeskedtem a Magyar Jégkorong Szövetség jóvoltából. Hálás vagyok a lehetőségért, rengeteget tanultam, kapcsolatokat építettem, ami fontos az edzői karrierem szempontjából. A tengerentúlon tanultakat a korosztályos magyar válogatott edzői stábjában és a klubomban hasznosítom. A munkával töltött idő mellett lehetőségem volt NHL-mérkőzést megtekinteni Detroitban, az NHL legújabb létesítményében, a Little Ceasar’s Arenában. A pálya 18 000 fő befogadására alkalmas, a gárda edzője előzőleg a Western Michigant irányította, az együttesben az egyetem két korábbi játékosa is játszik”– mesélte élményeit Kiss Dávid.

Kiss Dávid (jobbra) jégkorongedzőkét hetet töltött Andy Murray társaságában Fotó: a szerző

Az általa meglátogatott egyetemi csapat vezetőedzője Andy Murray, aki húsz évnyi vezetőedzői tapasztalattal rendelkezik az NHL-ben. Többször volt a Team Canada vezetőedzője a svájci Spengler Kupán Davosban, valamint világbajnokságon és olimpián.

„Rendkívül kedves, nyitott és segítőkész volt. Egyenrangú stábtagként kezelt, az edzéseken kívül pedig sok időt töltöttünk együtt. Így nemcsak a szakmai munka tekintetében tanulhattam tőle, hanem az edzői léttel, a munkához való hozzáállással kapcsolatosan is szemléletformáló beszélgetéseink voltak. Az amerikai körülmények magyar szemmel nézve elképesztők, minden arról szól, hogy a játékosok csak a jégkoronggal és az iskolával foglalkozzanak. NHL-szintű az öltöző, a felszerelés, a konditerem, az étkeztetés. Mindent dokumentáltam, rengeteg kép- és videoanyag van a birtokomban, amiket természetesen szívesen megosztok edzőkollégákkal vagy szakmabeliekkel, akik erre igényt tartanak” – mesélte a fiatal tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában