Az Alba FKC kapusedzője

2018.09.23. 19:32

Kapu mellől lépett a pulpitusra Sugár Tímea

Az egykori válogatott hálóőr, az FKC női kézilabdázóinak kapusedzője továbbképzésen vett részt a galloknál.

Horog László

Sugár Tímea összesen négy előadást tartott Fotó: Alba FKC

Sugár Tímea komoly lehetőséghez jutott a közelmúltban. A francia válogatott másodedzője, Sebastien Gardillou a kiemelt francia kézilabdás központok edzőinek szervezett továbbképzést, melyen összesen húsz tréner vett részt. A gall szövetség egyértelmű szándéka, hogy magasabb szintre emeljék a kapusok képzését, ezért rendezték meg a konferenciát. Az eseményre előadóként kapott meghívást az Alba Fehérvár KC kapusedzője.

– Szeptember közepén utaztam Franciaországba. Eredetileg Rácz Mariannt invitálták, de ő nem tudta vállalni a felkérést, ezért Mariann és az Érd vezetőedzője, Szabó Edina engem ajánlott. Mindössze négy nappal az utazás előtt értesültem a lehetőségről, ami rögtön különleges helyzetet teremtett. Deli Ritának is köszönettel tartozom, hiszen a versenyidőszakban három napra elengedett Franciaországba.

Sugár Tímea összesen négy előadást tartott
Fotó: Alba FKC

Sokat segített a gyors felkészülésben, hogy rendszerben dolgozom, így az általam elvárt színvonalon tudtam megtartani az előadásokat. Sugár elmondta, Párizsban megtekintette az újonnan épült sportközpontot, beszélgetett az intézmény vezetőivel. Másnap, kedden gyorsvonattal utaztak a konferencia helyszínére, Besanconba.

– Négy előadást tartottam, három elméletit és egy gyakorlati képzést. A felkéréskor kihangsúlyozták, hogy saját meglátásaimra és az általam képviselt kapusmódszerre kíváncsiak. A konferencia másik előadója Abas Arslanagics volt, aki a jugoszláv iskola alapjainak letételében vállalt jelentős szerepet, ő a balkáni kapustechnika jeles képviselője. Az előadásaim során több témát érintettem, elsősorban az utánpótlás-játékosok mentális felkészítését a kapusképzés során, a kapusképzés koncepcióját és a kapusokkal szembeni elvárásokat korosztályos bontásban. Szóba került, melyek a legfontosabb támpontok szélső lövésnél a kapusok számára – mesélte a fehérváriakkal 2005-ben EHF-kupát nyerő hálóőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában