U18-as atlétikai Európa-bajnokság

2018.06.20. 18:54

Jól sikerült főpróba – Taroltak az ARAK reménységei a győri viadalon

A július eleji U18-as atlétikai Európa-bajnokság, valamint az októberi Ifjúsági Olimpia előtt fontos seregszemlét tartottak a Kisalföldön. A 36 versenyszámot felvonultató Atlétikai Országos Bajnokságon székesfehérvári szempontból biztató eredmények születtek.

Krebsz András

Takács Boglárkát most sem tudták megszorongatni Fotó: ARAK

Takács Boglárka kiváló versenyhétvégén van túl, Varga Tamás tanítványa 100 méteren és 200 méteren is egyéni rekorddal utasította maga mögé a teljes mezőnyt, amivel fellépett a dobogó legfelső fokára. Takács a rövidebb sprintszámban elért 11.78-as ideje mind

össze két századmásodperccel maradt el az országos csúcstól, ezzel az ifi -Eb mellett a junior- vb szintidejét is teljesítette.

Távolugrásban a Házi Éva által felkészített Endrész Klaudia 625 cm-es egyéni csúcsbeállítása a kvalifi kációs szint elérése mellett aranyat eredményezett, ugyanebben a számban Simon Viktória 557 cm-es ugrással a harmadik helyet szerezte meg.

A dobók sem panaszkodhattak, kalapácsvetésben a lányok mezőnyében, diszkoszvetésben a fiúknál fehérvári siker született: az esélyesként induló Brandl Lilla 60,28, míg Thardi-Veress Vajk 52,62 méterrel bizonyult a legjobbnak. Mindkét versenyző felkészítéséért Lévai Dóra felel. Az ifjúsági Európa-bajnokságon tízpróbában rajthoz álló Tímár Gergő magasugrásban remekelt, a tehetséges atléta 194 cm-rel a második helyre ért oda, míg a lányoknál az egyéni csúcsot javító Simon Zsófi a 171 cm-rel a negyedik helyet szerezte meg.

Takács Boglárkát most sem tudták megszorongatni
Fotó: ARAK

Szintén csak egy hajszállal maradt le a dobogóról a kalapácsot 63,01 m-re hajító Leposa Dávid. Ötödikként zárt Bodó Barnabás és Pribék Adrienn (1500 m), hatodik legjobbnak bizonyult Janzsó Anna (magasugrás), Tímár Gergő (110 m gát), Simon Viktória és Homonnai Dávid (hármasugrás). A hetedik legjobb eredményt érte el Pribék Adrienn (800 m) és Varga Benedek (800 és 1500 m), Csabai Bori (400 gát) és Bodó Barnabás (800 m) pedig a nyolcadik helyen végeztek.

A kétnapos viadalon 21 szakosztály atlétái nyertek aranyérmet, az öt bajnoki cím mellett egy ezüstöt és egy bronzot is elhódító ARAK Utánpótlás Akadémia bizonyult a legeredményesebbnek, a fehérváriakat az SVSE, a Békéscsabai AC és a MVSI követi 3-3 arannyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában