Mecsek Rallye

2018.10.15. 21:16

Jól hajráztak Fogarasiék

A vasárnapi négy gyorsaságiból az összeset megnyerte a Mecsek Rallye keretein belül megrendezett 2WD Kupában a móri pilóta, aki az 5-ös kategóriá­ban az élen zárt.

Nagy Péter

A Mecsekben sikerült célba érkeznie a móri Hondának Fotó: Soós

A San Marinóban megrendezett Rally Legend elnevezésű világhírű versenyen tevékenykedő Papp Tamás hiányában régi-új navigátorával, Toloczkó Péterrel az oldalán vágott neki a Mecsek Rallye-nak a móri illetőségű pilóta, ifj. Fogarasi Attila. A Fejér megyei autóversenyzőnek igazán kijárt már egy kis sikerélmény, hiszen legutóbb váltó-, előtte pedig motorhiba miatt kényszerült kiállni. A sötétben megrendezett prológot nemcsak a vadiúj motorral rendelkező Honda Civic Type-R R3-as gépjármű volánja mögött ülő ralis, de népes szurkoló­tábora is élvezte.

A Mecsekben sikerült célba érkeznie a móri Hondának Fotó: Soós

Az első napon összesen nyolc gyorsasági és rengeteg kihívás várt a sportolókra. Fogarasiék „különleges” bánásmódot kaptak a sorstól: az első etapon rögtön érintőre vettek egy rönköt, aminek következtében eltörött a felni. Később a katalizátor tömítette el a kipufogót, amihez hozzájött két defekt is – így nem meglepő, hogy autójuk végsebessége úgy 80 km/h körül mozgott.

Vasárnap azonban minden összejött a vértesi duónak, akik a 2WD Kupában négyből négy gyorsot is behúztak, megszerezve ezzel az előkelő ötödik pozíciót. Az igazán kiemelkedő eredményt azonban az 5-ös kategóriában elért első hely jelentette, bizakodásra adva okot a folytatáshoz.

Abszolútban a Hadik András, Deák Attila páros nyert – akik összetettben nagy lépést tettek a bajnoki cím felé –, megelőzve a Turán Frigyes, Bagaméri László és a Vincze Ferenc, Igor Bacigál összetételű brigádot. E rangsorban Fogarasiék a 29.-ek lettek.

A mostanában csapatfőnöki szerepkörben munkálkodó székesfehérvári segédpilóta, Simon Nikolett ezúttal kihagyta a megmérettetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában