A DPASE sem tudta megállítani

2018.03.18. 21:58

Tovább szárnyal az Iváncsa KSE

Meglepetésre otthon kapott ki a feljutásra ácsingozó dunaújvárosi gárda a labdarúgó NB III Közép csoportjának 19. fordulójában.

Káldor András

Varga Bence (zöldben) indítását figyeli Pál Dávid

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros PASE–Iváncsa KSE 1–3 (1–3)

Dunaújváros, Vezette: Szommer (Csóra, Vörös)

DPASE: Vaszócsik (Bősz, 46.) – Zvara, Kovács G., Farkas V., Csehi – Dobos Á., Tóth T., Szepessy R., Sándor (Ferencz, 84.) – Barna (Dorogi, 59.), Pál. Edző: Dobos Barna.

Iváncsa KSE: Dániel – Balogh L., Kertai, Fekecs, Imrik (Berényi, 80.) – Varga B. (Kónya, 87.), Szauter, Pribék, Aradi – Folmert, Cseszneki (Majláth, 68.). Edző: Domján Attila

A múlt heti, hazai környezetben elért győzelme után ezúttal idegenben, egyik legnagyobb ellenlábasa otthonában lépett pályára az Iváncsa KSE csapata. Dobos Barna fiai a hét közben kétgólos előnyt adtak le a Szentlőrinc ellen, a 2–2-es döntetlennel pedig a DPASE visszacsúszott a harmadik helyre a bajnokságban.

Azt nem mondhatni, hogy az időjárás kegyeibe fogadta volna a két együttest, ugyanis jeges, süvítő szélben és havas esőben voltak kénytelenek pályára futni a labdarúgók a szombaton megrendezett összecsapáson. Az Iváncsa lényegében már az első támadásából megszerezte a vezetést a mérkőzésen. Történt ugyanis, hogy a hazai védők tétovázása után a kapujából kiszaladó Vaszócsik fölött is átpattant a labda, ami a teljesen üresen álló Balogh László számára nem okozott különösebb gondot a hálóba továbbítani, 0–1.  Közel járt az egyenlítéshez a Dunaújváros az első negyedóra elteltével, de Dobos Áron átadását hiába küldte kapura Pál, Dániel remek érzékkel hatástalanította az életerős lövést. A 20. percben a túloldalon újabb gólnak örülhettek a vendégek, amikor Imrik szöglete után Balogh László Tóth érintésével növelte az iváncsaiak előnyét, 0–2. Becsülettel küzdöttek a vendéglátók, ám támadásaikban nem volt elég átütőerő. Ráadásul a 35. minutumban már háromgólosra növelték előnyüket a látogatók, Cseszneki beadását Balogh László fejelte a kapuba, 0–3. Nem késett sokáig azonban a szépítés, a 37. percben Tóth Tibor egy szöglet utáni kavarodásból a túloldalon is betalált, 1–3-ra alakítva az állást.

Varga Bence (zöldben) indítását figyeli Pál Dávid
Fotós: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A szünet után előbb Varga labdája ment centiméterekkel mellé, majd Dobos Áron tévesztett célt, akinek a lövése kevéssel a kapu fölött hagyta el a játékteret. Az 56. percben Balogh László újabb találatát lesállás előzte meg, amit Szommer játékvezető jogosan érvénytelenített. A hátralevő időben szorosan őrizték előnyüket a vendégek, Domján Attiláék győzelmükkel feljöttek a tabella negyedik helyére, két pontra megközelítve a dobogó legalsó fokán tanyázó dunaújvárosiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában