Székesfehérvár

2018.04.20. 20:49

Itt az elszámolás ideje! A Vidi kiegyenlítheti a Debrecen elleni örökmérleget

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 27. fordulójában harmincadik, DVSC elleni élvonalbeli győzelmét szerezheti meg a Videoton FC.

Ferencz Balázs

Loic Nego (piros-kék) igen hasznosan futballozik az utóbbi hetekben

Fotó: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

Hét mérkőzéssel a bajnokság vége előtt még semmi sem dőlt el. A Ferencváros és a Videoton FC fej-fej mellett halad a cél felé, de hogy ki örülhet a végén, melyik együttes emelheti magasba a bajnoki győzelemért járó serleget, egyetlen apró hibán is múlhat. Legutóbb szerencséje volt a Videotonnak, hiába hullajtott el két pontot Mezőkövesden, a Fradi sem tudott nyerni a Debrecen ellen, így továbbra is azonos pontszámmal, 55 egységgel állnak a tabella csúcsán, a Ferencváros jobb gólarányának köszönhetően áll a ranglista elején. Ez a differencia akár már ma, a 19.30 órakor, Felcsúton kezdődő összecsapáson le is dolgozható. Ugyan a harmadik pozíciót foglalja el a Loki, de mostanában nem megy a cívisvárosiaknak a Vidi ellen, legutóbbi randevújuk is 5–2-es fehérvári sikerrel zárult. Ráadásul a DVSC a hét közben négy góllal „égett” – ugyancsak Felcsúton – a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-találkozón. Amennyiben nyer a Videoton FC a két alakulat 74. bajnoki meccsén, kiegyenlíti az örökmérleget, hiszen az eddigi párharcok során 30 debreceni siker és 14 döntetlen mellett 29 alkalommal győztek a piros-kékek.

Loic Nego (piros-kék) igen hasznosan futballozik az utóbbi hetekben
Fotós: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

– A bajnokság hajrájához érkeztünk, és a tabellára pillantva azt láthatjuk, hogy semmi nem dőlt még el, már ami a bajnoki cím sorsát illeti. Nagyon fontos, hogy mi csak saját magunkkal foglalkozzunk, hiszen a Ferencváros eredményeire nincs ráhatásunk – vagyis egy alkalommal, május 5-én majd lesz, de az még odébb van. Szombat este a DVSC-t kell legyőznünk hazai pályán, akik nagy versenyben vannak a dobogóért, ráadásul biztos, hogy a legutóbbi 5–2-es győzelmünkért, amit Debrecenben szereztünk, vissza akarnak vágni, úgyhogy személy szerint nagyon nehéz meccsre számítok. Ugyanakkor bízom benne, hogy lelkes szurkolóink segítségével itthon tudjuk tartani a három pontot – tekintett előre a mai, felcsúti összecsapásra Paulo Vinícius, a Videoton védője.

A debreceniek kispadjánál nem dirigálhat majd az eltiltását töltő vezetőedző, Herczeg András, míg a Videoton keretéből hiányzik a tíz sárga lappal bíró Anel Hadzic és Pátkai Máté, valamint a sérüléssel bajlódó Géresi Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában