Visszafogott játékkal is jobbak

2018.01.17. 22:05

Ismét nyert az Alba

Az Alba Fehérvár nyolc ponttal diadalmaskodott az Egis Körmend vendégeként a FIBA Europe Cup második csoportkörének harmadik fordulójában.

Tóth Judit

Körmend-Alba FIBA-kupa szp

A vasiak legutóbb – igaz, a bajnokság keretében – Fehérváron egy negyvenpontos zakóba szaladtak. Látszott is az első percekben, hogy nagyon akar a Körmend. A piros-feketék egyik erőssége, Csorvási vírusos betegség miatt hiányzott. A találkozó Keller Ákos triplájával indult, amire a körmendiek kapitánya, Ferencz válaszolt. Ezután Hollins volt eredményes, egy hárompontossal és egy duplával is betalált. A vendégeknél Lóránt Péter tűnt ki a mezőnyből, mellette a fehérváriak közül Keller Ákost villogott. Igaz, ő nemcsak pontszerzésben, hanem védekezésben is odatette magát. Az idegesség érződött a hazaiakon, sokszor kapkodtak, rengeteg labdát adtak el.

A második negyed Fanning duplájával indult, majd a Keller testvérek percei következtek. Ákos egy ziccerrel, Iván egy hárompontossal volt eredményes. Agresszíven játszott a Fehérvár, a Körmend sokat hibázott, főleg a palánk alatti helyzeteket nem tudták értékesíteni a hazaiak. Az Alba is pontatlanabb volt, de tartani tudta előnyét. Fanning tört be egy ziccerrel, de nem engedett az Alba, Lórántot nem lehetett megállítani, palánk alatt és középtávolról is hozta a kosarakat. Ferencz hárompontosa után megjött a körmendi tábor hangja, de Lóránt – aki már 17 pontnál járt ekkor – ismét fagyasztotta a körmendi hangulatot egy duplával. A körmendi drukkerek kedélyállapotát egy Horti ellen fújt sportszerűtlen hiba csak fokozta, hiszen ekkor már tíz ponttal vezetett a vendégcsapat. Az Alba az utolsó másodpercekre is tartogatott kosarat, egy kicsorgó labdát Horton pöckölt be, beállítva ezzel a félidei eredmény (31-43).

Alhaji Mohammed (kék) veszi célba a gyűrűt Fotó: Szendi Péter

A harmadik negyed feléig hazai részről csak Hollins szerzett kosarat. A vendégektől Simpson lódult meg, a 23. percben 18 pontra növelték előnyüket és a félszázat is átlépték a fehérváriak (33-51). Nem tudott kosarat szerezni a Körmend, a Fehérvár agresszív védekezésére nem találtak ellenszert. Az utolsó negyedben húszpontos előnyét Filipovity kosarával növelte az Alba, majd Németh Ákos keze sült el megint egy triplával. Fanning is dobott egyet (56-70), de ismét jött Lóránt Az utolsó percekben Hollins vezetésével nagyon küzdött a Körmend, sikerült is tízen belülre kerülni (66-74), de az Alba nem adta a győzelmet.

JEGYZŐKÖNYV

Egis Körmend-Alba Fehérvár 77-85 (18-25, 13-18, 17-25, 29-17)

Körmend, 1800 n. V.: Somos (GRE), Putenko (RUS), Tomasovic (SVK)

Körmend: Halász 3/3, Hollins 19/3, Ferencz 14/12, Koch -, Tuoyo 5. Csere: Davis 4, Horti 4, Fanning 21/6 , Németh Á. 7/6, Bán -.

Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Alba: Hill 15/3, Harris 10, Simpson 11, Lóránt 27/6, Keller Á. 8/3. Csere: Horton 3, Mohammed -, Kovács Á. 1, Keller I. 5/3, Filipovity 5/3.

Vezetőedző: Dunics Braniszlav.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában