A pontosabb győzött

2018.09.24. 19:26

Idegenben nem sikerült pontot szereznie az Albának

A férfikézilabda NB II Északi csoportjának 2. fordulójában az Alba-­MÁV Előre szinte végig az eredmény után futva hagyott két pontot a fővárosban.

Krebsz András

Kanyó Ádám egy gólt dobott a fővárosban

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Rákosmenti KSK–Alba-MÁV Előre SC 23-18 (12-8)

Budapest, 50 néző, vezette: Gyimesi, Tóth L.

RKSK: Gábriel, Kenyhercz (kapusok) – Martin 1, Podani, Goldstein 3, Vaiser 1, Lengyel 1, Soós 2, Németh K. 1 (1), Pákozdi 8 (1), Köteles 5, Mórocz, Urbán, Talmácsi 1, Szénási, Schiller. Edző: Zentai Gábor.

Alba-MÁV: Czérna – Králl, Szám 3, Kanyó Bence 4, Penzer, Grőber 5 (1), Kanyó Á. 1. Csere: HÁTAS (kapus), Kanyó Balázs 2, Szalczinger, Golenya, Rohonyi 1, Bicskei 2, Pencz. Edző: Grőber Mátyás.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Hétméteresek: 6/2, ill. 3/1

A csömöriek elleni magabiztos hazai győzelem után az újabb két bajnoki pont megszerzésének reményében léptek parkettre Grőber Mátyás tanítványai Budapesten. A székesfehérvári alakulat az első játékrészben mindössze nyolcszor zörgette meg ellenfele hálóját, ami a viszonylag stabil védekezés ellenére is a szünetre négygólos mínuszt eredményezett Penzerék számára.

Kanyó Ádám egy gólt dobott a fővárosban
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A folytatásban mindent megtett az Alba a hátrány ledolgozásáért, Hátas remekelt a kapuban, ám Grőberék két gólnál közelebb sehogy sem tudtak felzárkózni, pedig egyszer csak egy értékesített hétméteres választotta el a vendégeket az egygólos különbségtől.

– A helyzetkihasználás döntött. Hiába jutottunk el a támadásainknál kapura lövésekig, nem voltunk eléggé hatékonyak, több mint tíz ziccert és két hetest is kihagytunk. A védekezésünkkel nem volt baj, a 23 kapott gól nem rossz, de 18 lőtt góllal, főleg idegenben nem lehet mérkőzést nyerni – mondta Grőber Mátyás, a fehérváriak trénere az összecsapást követően.

A fehérváriaknak tehát nem sikerült begyűjteniük első idegenbeli pontjaikat, ám Hátasék ezen már vasárnap változtathatnak, ugyanis a piros mezesek az eddig egy döntetlennel és egy vereséggel rajtoló Pilisvörösvár otthonába látogatnak, a találkozó 16 órakor kezdődik. A pont nélkül szerénykedő móriak szintén vasárnap a Budakalász gárdáját látják vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában