EBEL

2017.10.20. 21:44

A hosszabbításban nyert a Fehérvár

Az EBEL 13. fordulójában a tabella negyedik helyén álló HC Orli Znojmo vendégeként győzött a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Erdély Csanád (b) egy gólpasszig jutott Znojmóban

Fotó: Pesti Tamás

HC Orli Znojmo-Fehérvár AV19 2-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

Znojmo, 2615 néző.

Vezette: Müllner, Németh M. (Siegel, Sefcik)

Znojmo: Schwarz – Lattner 1, Boruta (1), Yellow Horn, Bartos, Mrazek – Stehlik, Biro, Nemec 1, Matus, Cip – Pohl, Snajnar, Benoun, Guman, Racuk – Zajic, Spacek, Novak, Raska (1), Csamango. Vezetőedző: Roman Simicek.

Fehérvár AV19: Carruth – Uotila, Jyrkkiö, Erdély (1), Latendresse 1 (1), Gilbert 2(egyik ee) (1) – Harty, Vidmar, Luttinen, Hári. LoVecchio – Stipsicz, Szabó D., Szabó K. (1), Music, Sárpátki – Reisz, Vincze. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Kiállítások: 12 ill. 10 perc

Erdély Csanád (b) egy gólpasszig jutott Znojmóban
Fotós: Pesti Tamás

Gyorsan, a második percben emberelőnybe került a Fehérvár Csehországban, előbb Latendresse lőtt a kékről, majd pedig Vidmar próbálkozott ugyanonnan. Meddő mezőnyjáték után Sárpátki kiállítása alatt Carruth állta a lövéseket, magabiztosan védett. A gólcsendet Jan Lattner törte meg a 15. percben, saját kapuja mögül indulva kicselezte a komplett védelmet és nem is hibázott, 1-0. A Volán a harmad végén robbantott, fél perc volt hátra amikor David Gilbert és Olivier Latendresse indultak meg kettő az egy ellen, utóbbi pedig elemi erővel bombázott a kapuba, 1-1.

A 34. percben újra átvette a vezetést a hazai csapat, Eric Nemec kék vonalról leadott lövésénél takartak Carruth előtt a znojmoi társak, 2-1. 4 perc volt hátra a harmadból, amikor Boruta szabálytalankodott, s ezzel az előnnyel már éltek a kék-fehérek. Gilbert passzolt volna jó ütemben az érkező Szabó Krisztián elé, a korong azonban egy hazai védő korcsolyájáról a kapuba vágódott, 2-2.

A harmadik periódus nagy csatájában nem született gól. Jöhetett a hosszabbítás, aminek harmadik percében Gilbert szerzett harcosan korongot saját harmadában, a szólót pedig magabiztosan értékesítette, 2-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában