országos bajnokság

2018.02.19. 19:42

Hét érmet szereztek a fehérvári öttusázók

Három arany-, egy ezüst- és három bronzérmet zsebeltek be a koronázóváros öttusázói az U19-es országos bajnokságon, mely válogatóverseny is volt egyben a korosztályos vb-re és Eb-re.

Ferencz Balázs

5tusa

Tatabányán és Tatán versengett az öttusázók U19-es mezőnye, s a Volán Fehérvár szakosztálya egyéniben és csapatban is bajnokot ünnepelhetett. Az országos bajnokság első napján a fiúk viaskodtak. Katona Bálint 1106 pontot gyűjtött, s maga mögé utasította a 26 fős mezőnyt. Az ezüstérmet szerző, kőbányai Bőhm Csaba mögött a szintén székesfehérvári Tamás József futott be harmadikként. Csapatban a Katona Bálint, Tamás József, Horváth Barnabás (7.) trió gyűjtötte be az aranyérmet, a BHSE mögött pedig a Volán Fehérvár B alakulata (Katona Bence 8., Bárány Péter 11., Budahegyi Bence 15.) végzett a harmadik helyen.

A nőknél a KSI-s Gulyás Michelle-t nem lehetett befogni, nyerte az U19-es ob-t, azonban a dobogón két fehérvárival osztozott. A Volán Fehérvár üdvöskéje, Szarka Luca ezüstérmes lett, míg az Alba Öttusa SE pentatlonistája, Turbucz Anna nyakába bronzérem került. Csapatban nyert a Volán Fehérvár (Szarka Luca, Szűcs Dóra 6., Csizmazia Rita 9.), második a KSI, harmadik a BHSE lett. Az AÖSE (Turbucz Anna, Komlódy Lili 13., Igari Fruzsina 21.) a negyedik pozícióban zárt.

A lányok győztese, Gulyás Michelle két oldalán Szarka Luca (b) és Turbucz Anna (j) Fotó: Csizmazia G.

- Nagyon örülök, hogy az érmek jelentős részét elhoztuk. Az is biztató, hogy két versenyzőnk is jól kombizott, az egyik a második pozícióból előrelépve meg tudta nyerni a versenyt, a másik pedig meg tudta őrizni bronzos helyét – értékelt Korponai István, a Volán Fehérvár vezetőedzője. – A lányoknál kifejezetten örülök Szarka Luca eredményének, amivel az ifjúsági olimpiai résztvevő Gulyás Michelle mögött tudott második lenni.

A többi csapattag is odatette magát, ami látszik a két arany- és egy ezüstérmen – vélekedett az edző.

A fiatalok dolgát nehezítette, hogy lassú vizű medencében úsztak, sokkal gyengébb időeredményeket tempózott mindenki, mint amit tud.

Az ifi ob válogatóverseny is volt egyben, hamarosan kialakul a válogatotti keret az áprilisi ifjúsági vb-re.

- A válogatás szempontjából egy lányban gondolkodtunk, akinek esélye van kiharcolni a válogatottságot, Turbucz Annában. Úszásban jobbat vártam tőle, de ebben közrejátszott a lassú vizű medence. A vívópáston harcos volt, megküzdött minden egyes akcióért. Két szám után a harmadik volt, amit meg is tartott. Nem tudták megközelíteni a mögötte lévők, akár feljebb is jöhetett volna, ha majdnem tökéletes lövészetet produkál. A fehérvári junior ob egy újabb válogató lesz, hasonló teljesítménnyel válogatott lehet. Komlódy Lili elsőéves serdülőként állta meg a helyét, jól úszott, jól vívott, kombiban pedig először versenyzett. A fiúknál Gábor Gergely az ötödik lett, de ha nem ragad be az utolsó lövő sorozatában, akkor dobogós helyezést ér el – fogalmazott az ob után az Alba Öttusa SE mestere, Mészöly Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában