AV19

2017.09.20. 12:43

Hári János jégkorong játékos Fehérvárra igazol

Hári János a magyar jégkorong válogatott kiválósága a Fehérvár AV19 együttesébe igazol, így profi karrierje során első ízben szerepel magyar csapatban.

Ferencz Balázs

Hári János

Fotó: Kricskovics Antal

A most 25 éves támadó 2006-ban került Svédországba, ahol azóta 175 SHL-mérkőzésen korcsolyázott jégre, csapatait (MODO, Leksands) pedig 54 ponttal segítette. Hári János tagja volt a krakkói feljutást kiharcoló válogatottnak is, valamint a kijevi világbajnokságon szereplő csapatnak is. A német Düsseldorf két héttel ezelőtt szerződést bontott a csatárral. Szélig Viktor, a Fehérvár AV19 general managere elmondta, biztos benne, hogy Hári nagy segítségére lesz majd Benoit Laporte alakulatának: „Kóger Dániel sérülése miatt szükségesnek láttuk, hogy egy minőségi játékossal pótoljuk őt. Miután Hári János németországi csapatától távozott, számunkra pont kapóra jött, hogy egy ilyen kvalitású játékos szabadon igazolhatóvá vált” – fogalmazott Szélig, aki elárulta, hogy Hári szerződésében szerepel egy opció, miszerint ha a novemberi szünetben erősebb bajnokságból kap ajánlatot, a klub elengedi. Hári Jánosé a 62-es mez lesz.

Hári János
Fotós: Kricskovics Antal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában