26-an vágnak neki

2018.02.19. 12:00

Harcra készen! A Vasassal kezdi a bajnokságot a Videoton

Az élvonalbeli Videoton FC labdarúgócsapata az utolsó simításokat végzi a tavaszi fordulók megkezdése előtt.

Nagy Péter

Fotó: vidi.hu

Ismét hazai környezetben készülnek a piros-kékek, a második spanyolországi edzőtábort követően pár nap pihenőt engedélyezett Marko Nikolics vezetőedző, de szombaton már konditermi és labdás edzés volt előírva Juhászéknak Fehérváron.

A Vác elleni kupafiaskó után csak a honi pontvadászatra összpontosító székesfehérváriakra még egy gyakorló mérkőzés vár a tavaszi rajt előtt: kedden 11 órától, zárt kapuk mögött a másodosztályú Mosonmagyaróvár gárdáját fogadják a felcsúti Pancho Arénában. Szombaton a Vasas ellen már abban a reményben futnak ki a felcsúti zöld gyepre Pátkaiék, hogy a Fradi elől nekik sikerül majd elhódítaniuk a bajnoki trófeát.

Juhászra (elöl) és Husztira (balra) vezérszerep hárul majd a Videoton tavaszi mérkőzésein Fotó: vidi.hu

Az európai kupaporondra ácsingózó fehérváriak ennek megfelelően erősítettek a télen, érkezett Tomas Tujvel, Huszti Szabolcs, Boban Nikolov és Stefan Scsepovics. Huszti térdműtétje után még nincs bevethető állapotban, de puszta jelenlétével már így is segítette a kétszeres magyar bajnok felkészülését. A második csapattól Anel Hadzic testvére, Elvir mellett Réti Patrik és Szabó Bálint is felkerült az NB I-es keretbe.

Az is eldőlt, hogy Szolnoki Roland mégsem igazol el, a 26 esztendős hátvéd ismét tagja az élvonalbeli gárdának, Kovács István és Paulo Vinícius sérülésből való visszatérése is erősítésnek felel meg.

A Videoton három kapussal és 23 mezőnyjátékossal vág neki a bajnokság második felének, Horváth Tamás, Fejes András, Barczi Dávid és Suljic Asmir végleg távoztak a megyeszékhelyről, míg Ezekiel Henty és Szabó Bence kölcsönben máshol folytatja. Géresi Krisztián felépülését makacs hátsérülés hátráltatja, a szakvezetés azonban bízik abban, hogy a probléma okát már megtalálták, rehabilitációja jelenleg is tart. Szalai Tamással bővült az edzői stáb, a rutinos labdarúgó a koronázóvárosban nevelkedett, itt lett futballista, az ősszel még a Vidi II-ben játszott a harmadosztályban. A 38 éves Szalai mostantól pályaedzőként segíti Nikolics munkáját.

A Fejér megyeiek hátránya jelenleg három pont a listavezető FTC mögött, és annak ellenére, hogy a klubvezetés nagy csatára számít a bajnoki címért, egy újabb ezüstöt kudarcként élnének meg Sóstón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában