Kézilabda

2017.10.18. 21:03

Fontos győzelem idegenben

A női kézilabda NB I soros fordulójában remek játékkal hozta el a pontokat Debrecenből az Alba Fehérvár KC együttese.

Ferencz Balázs

Elena Gjorgjijevszka négy gólt lőtt Debrecenben

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A kilencedik helyen tanyázó, mégis dupla annyi pontot gyűjtő DVSC-TVP otthonába látogatott a 10. pozíciót elfoglaló Alba Fehérvár KC. Elszántan, a győzelem reményében érkezett a cívis városba a bajnokság négy mérkőzése alatt mindössze két pontot gyűjtő fehérvári hölgykoszorú. A Debrecen talált először kaput, majd aztán az Alba gyorsan átvette az irányítást. Főként Gorshenina vezérletével tartotta egygólos előnyét a Fehérvár, majd az első 10 perc letelte után Májer, valamint a végig remeklő Gjorgjijevszka és Claudine Mendy találataival négygólosra hizlalta a különbséget a vendég (6-10).

Elena Gjorgjijevszka négy gólt lőtt Debrecenben
Fotós: Koppán Viktor Dávid

Csáki Viktória és Punko góljaival próbált zárkózni a Loki, de hiába, mert a védekezés jól működött, s a kapuban hatékonyan ténykedett Mistina Kitti. A szünetre megmaradt a négygólos fór, majd fordulás után hosszú percekig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 42. perc környékén egy 3-0-s sorozattal villant a Debrecen, s két gólra közelítette meg az FKC-t (19-21). Lavko fontos gólokat szerzett, majd Pelczéder két, egymás utáni találata is kellett ahhoz, hogy az utolsó percekre megnyugtató előnyt kovácsoljon az Alba. A DVSC a végén emberelőnyben hajrázott, de csak faragni tudott a differenciából (25-27). Az Alba FKC fontos diadalt aratott Debrecenben.

DVSC-TVP-Alba Fehérvár KC 25-27 (13-17)

Debrecen, 500 néző. Vezette: Hargitai, Markó

DVSC: Lajtos – Varsányi, Csáki 3, Hársfalvi 1, Punkó 5, Vantara-Kelemen 4, Bordás, Hajduch, Sirián 1, Zem Firescu 1, Grigel 6/4, Szabó P., Borges Lima 3, Tóvizi 1, Borgyos, Horváth-Pásztor (kapus).

Vezetőedző: Anton Tiselj.

Alba FKC: Mistina- Pelczéder 2, Gorshenina 8/5, Temes 1/1, Mayer, Gjorgjijevszka 4, Májer 3 Csere: Lima Gabina (kapus), Lavko 2, Mendy 7, Zhilinszkaite, Piller, Rózsás, Tornóczky, Boldizsár.

Vezetőedző: Deli Rita.

Kiállítások: 4 illetve 10 perc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában