A PAFC az Újpest mumusa

2017.12.10. 19:39

Idén már másodszor győzte le a felcsúti gárda az Újpestet

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 19. fordulójában a Puskás Akadémia FC az Újpest FC ellen próbálta az előző heti, Haladás elleni fiaskót kijavítani. Ez sikerült a csapatnak.

Káldor András

xcy

Az Újpest szeptember 16. óta egyszer kapott ki, méghozzá a Ferencvárostól, míg a Puskás AFC ezt megelőzően az elmúlt kilenc játéknapon egyetlen egyszer, a DVTK 1-0-s legyőzésével zsebelte be a három pontot. A hazai csapatnál a múlt héten a Haladástól elszenvedett 3-1-es vereség után a védelemben nem történt változás, elöl viszont két helyen is úgy gondolta Pintér Attila vezetőedző, hogy frissíteni kell. Visszatért az eltiltásából a házi gólkirályjelölt Josip Knezevic, valamint Ulysse Diallo is helyet kapott a csatársorban. Ez egyértelműen azt sugallta, hogy abszolút támadószellemű lesz a kék-sárga alakulat.

A felcsúti Ulysse Diallo (fehérben) és az újpesti Alassane Diallo találkozása. Előbbi vezetést szerzett csapatának Fotó: Nagy Norbert

Akárcsak egy héttel korábban a Haladással szemben, most is jól kezdett a vendéglátó, ugyanis a 7. percben U. Diallo használta ki az Újpest helyezkedési hibáit, és egyedül kapura törve vezetéshez juttatta együttesét, 1-0. A 30. percben U. Diallo duplázhatott volna, Antonio Perosevic beadása után, ha egy kicsit beljebb pörget sarokkal. Nem késett azonban sokáig az újabb találat, a 39. percben Szakály Péter balról tette középre a labdát U. Diallónak, aki Perosevic elé tálalt, a horvát csatár pedig 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt. Filip Pajovicsot láthatóan meglepte a lövés, a rövid sarokra tartó labdát esélye sem volt hárítani. 2-0.

A szünet után az Újpest nagy erőket mozgósított, ennek eredményeként az 57. percben Csilus Ádám röviden fejelte haza a labdát, erre lecsapott Obinna Nwobodo, és ki is használta ziccerét, 2-1. A folytatásban még láthattunk mindkét oldalon egy-egy kapufát Knezevic, illetve Simon Krisztián jóvoltából.– Végig kontrolláltuk a mérkőzést, annak ellenére is, hogy hibáztunk egy nagyon nagyot a gólnál. Ez kicsit megzavarta a csapatot, bár az Újpestnek volt arra lehetősége, hogy egyenlítsen, megérdemelte csapatom a győzelmet – mondta elégedetten Pintér Attila.

Jegyzőkönyv

Puskás Akadémia FC–Újpest FC 2-1 (2-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1328 néző. Vezette: Iványi (Szert, Szalai B.)

Puskás AFC: Hegedüs L. – Csilus Á., Vanczák, Spandler, Balogh B. – Márkvárt (Zsidai, 67.), Mevoungou (Bacelic-Grgic, 77.) – Perosevic, Knezevic, Szakály P. – U. Diallo (Szécsi M., 83.). Vezetőedző: Pintér Attila

Újpest: Pajovics – Pauljevics (Mohl, 81.), Litauszki, Pávkovics, Balázs B. – Windecker, A. Diallo – Simon K., Nagy D. (Tischler, 46.), Nwobodo – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Gól: U. Diallo (7.), Perosevic (37.), illetve Nwobodo (58.)

Sárga lap: Knezevic (3.), Perosevic (38.), Spandler (71.), Csilus Á (74.), illetve Novothny (43.), Tischler (64.), Nwobodo (83.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában