jégkorong

2017.11.24. 21:55

A MAC Budapest magabiztos győzelmet aratott a Fehérvári Titánok felett

Az Erste Liga soros fordulójában a bajnoki címre aspiráló MAC Budapest vendégeként korcsolyázott jégre a Fehérvári Titánok jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Prácser Ádám (fehér) harcol a korongért Voklával

Fotó: Kricskovics Antal

A MAC a második pozícióban állt a tabellán a találkozó előtt, vesztett pontok tekintetében a hátránya 9 egység volt a listavezető DVTK Jegesmedvékkel szemben, s nem fenyegette a visszaesés veszélye, hiszen az üldöző Fradihoz és UTE-hoz képest 4 pont volt az előnye.

A fővárosiak és a fehérváriak között idén jóval nagyobb a különbség, a MAC-nak 33, a tabella nyolcadik helyén álló Titánoknak 16 pontja volt a randevút megelőzően. Ugyanakkor a korábbi két egymás elleni derbi alkalmával nem volt nagy differencia a játék képét tekintve. Fehérváron 4-2-re nyert a MAC, hazai pályán 7-4-re, de a 45. perc elején még a Titánok vezettek 3-2-re. Azóta a MAC tovább erősödött, a német másodosztályból hazahozták Chris Bodót, aki éppen Fehérváron hokizott, tehát Brance Orbannal együtt egykori csapatuk ellen bizonyíthattak az EL-ben.

Meg is tették, hasznos tagjai voltak a MAC-nak, mely együttes a 15. percben szerzett vezetést, a magyar válogatott Jesse Dudas talált a fehérvári ketrecbe, 1-0.

Prácser Ádám (fehér) harcol a korongért Voklával
Fotós: Kricskovics Antal

Villámrajttal intézte el a derbit a második periódus elején a budapesti gárda. A szünet után egy perccel Garát Zsombor mattolta Kornakker Dánielt, a 23. percben pedig már 3-0 állt az eredményjelzőn, miután Brance Orban passzából Somogyi volt eredményes. Továbbra is a hazaiak maradtak lendületben, még úgy is, hogy két alkalommal is emberfórban hokizhatott Kóger István alakulata. A találkozó derekán Chris Bodo szolgálta ki B, Orbant, aki nem hibázott, 4-0. A Titánok azonban nem adták könnyen a bőrüket, de az emberelőnyös helyzeteket nem tudták a maguk javára fordítani. A Titánok az 58,. minutumban szépítettek: Kocsis Ferenc állította be a végeredményt. MAC Bp.-Fehérvári Titánok 4-1 (1-0, 3-0, 0-1)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában