Egygólos vereség

2017.11.22. 21:56

A Titánok jégkorongcsapata megszorongatta a rutinos újpesti gárdát

Nagy iramú találkozón egyetlen találat döntött a fővárosiak javára a Magyar Kupa szerdai fordulójában.

Nagy Péter

Küzdöttek, harcoltak a kékmezes Titánok, de az Újpest őrizte minimális előnyét

Fotó: Pesti Tamás

Finoman szólva sem hozta lázba a nézőket a Fehérvári Titánok UTE elleni kupamérkőzése. Kóger István fiai azonban méltán bízhattak a hazai pálya előnyében, hiszen legutóbb pályaválasztóként 5-2-re felülmúlták a fővárosi gárdát a bajnokságban. Fordított eredmény született a fehérváriak pesti vendégjátékán, ugyancsak a ligában. A kezdeti UTE-fölényt Szita negyedik percben leadott lövése törte meg, Sila védett bravúrral. Jól járatták a pakkot a hazaiak, de Hamvai próbálkozásánál a negyedik kerületi hálóőr ismét résen volt. A Titánok kettős emberelőnyéből az egyik ötperces kiállítás volt, de még így sem tudtak túljárni a vendégek eszén. Később Kiss Dániel löketét Gyenes védte könnyedén a harmad felénél.

Küzdöttek, harcoltak a kékmezes Titánok, de az Újpest őrizte minimális előnyét
Fotós: Pesti Tamás

A fehérvári Kiss Zsombor közeli kísérleténél a budapesti portás átjárhatatlan falnak bizonyult a 16. percben. A vendéglátok kapusának százszázalékos védési mutatóján először Kiss D., majd Pichler-Balássy kívánt rontani, de a Titánok 32-se lehúzta a rolót. Hasonlóképpen tett a fehérvári hálóőr a 27. percben Becze, majd egy minutummal később Nemes bombájánál is. Fokozatot kapcsoltak az újpestiek, jöttek is a helyzetek futószalagon, egy alkalommal a kapuvas is a székesfehérváriakkal volt. Remekül védekeztek a hazaiak, kontrajátékukban pedig benne volt a gól is. Nemes hat perccel a középső harmad vége előtt vezetéshez juttathatta volna a vendégeket, de sem ő, majd az egy perccel később próbálkozó Cseter sem járt sikerrel. Kiss D. egyszer a kék vonalon túlról, egyszer pedig a kapu szájából tüzelt a kapuvasra. A gólcsendet végül az Újpestnek sikerült megtörnie, a 39. percben Sági Martin távolról volt eredményes, 0-1. A megérdemelt vezetést Szalma duplázhatta volna meg a második húsz perc vége előtt, de nagy helyzetben nem találta el a korongot. Az utolsó játékrész egy Schoenmakers, majd egy Láday sistergőssel indult, de Sila hibátlan mérlege továbbra is megmaradt. Kiss Zsombor pakkját védte a fővárosi 1-es a 45. percben, majd Péter Andor helyzetét is hatástalanította az UTE kapusa. Mindent egy lapra feltéve rohamoztak a Titánok, amit majdnem Frolik bosszult meg egy fehérvári korongvesztés után. Tíz perccel a vége előtt Vehmanen lőtt fölé nagy helyzetben. Péter Andor, illetve Láday járt közel az egyenlítéshez az 55. percben, de a vendégek hálóőre bravúrt bravúrra halmozott. Két percre rá ismét Péter Andor lépett meg, de betalálni ő sem tudott. Maradt a 0-1, de nem vallottak szégyent a Fehérvári Titánok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában