Elrontott fehérvári ünnep

2017.11.24. 22:01

Nem sikerült győzelemmel tisztelegni a Volán legendás játékosai előtt

Négygólos vereséget szenvedett a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Medvescak Zagreb ellen az EBEL-ben.

Nagy Péter

Ales Music (kékben) veszélyeztet a zágrábi kapunál

Fotó: Pesti Tamás

Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat, akik az előzetesen beharangozottal ellentétben fél órás csúszással korcsolyáztak ki a jégre a zágrábi együttes késése miatt. A kiegyenlített játékot hozó első harmad horvát lövéssel kezdődött, de a kísérlet Carruth kezében halt el. A harmadik percben Olden lökete jött ki a kapuvasról, majd Sarpatki pakkját védte Poulin a túloldalon két percre rá.

Először Stipsicz maradt le egy ígéretes beadásról, aztán Music korongjánál remekelt a zágrábi portás a hatodik minutumban. Kudelka bombáját biztosan hárította a fehérvári hálóőr a nyolcadik percben, majd Erdely szólóját követően hördült fel a publikum, amikor a korong helyett a Volán játékosa kötött ki a kapuban. Szabó Dániel vette célba sikertelenül a horvát kaput hét perccel a harmad vége előtt, aztán egy korongvesztés után majdnem a vendégek szereztek vezetést Rajsar révén. Vidmar küldött egy sistergőst a kék vonalról, amit Poulin hárított, majd Manavian háromszor is kísérletezhetett egy percen belül, legutolsó bombájánál bravúrral kotorta ki a pakkot a zágrábi kapus. Jobban kezdték a második harmadot a vendégek, Kudelka, Boivin, majd Mahbod lövésénél is átjárhatatlan falnak bizonyult a székesfehérvári portás. Kiszabadult a szorításból a hazai együttes, Gilbert közeli löketét védte Poulin újfent a 24. percben. Két minutummal később Carruthot éltette a közönség, aki könnyűszerrel kapott le egy felpörgő korongot. Tikkanen bombájánál, illetve Mahbod ismétlésénél ismét csak résen volt a Fehérvár 30-as számú játékosa. Ebben a periódusban a vendégek járatták jobban a pakkot, a hazaiak leginkább a védekezéssel törődtek.

Ales Music (kékben) veszélyeztet a zágrábi kapunál
Fotós: Pesti Tamás

A sok eladott korongból folyamatosan jöttek a horvátok, Boivin például kétszer is tesztelte Carruthot a 34. percben, aki remekül állta a sarat. Oldenre játszottak ki egy ziccert a zágrábiak egy percre rá. de gól ebből sem született, Morley helyzeténél ugyanez volt az eredmény. Koskiranta lövésénél azonban már semmit sem tehetett az addig remekül védő amerikai, a 36 percben megszerezte a vezetést a Medvescak, 0-1. Privitera előbb még a kapuvasra küldött egy korongot, de a 39. percben már nem tévesztett, 0-2. A legrosszabbul kezdődött az utolsó játékrész a vendéglátók számára, hiszen Mahbod már a harmad első percében betalált, 0-3. Nem sokáig maradt ez az állás, jött Koskiranta és 0-4-re alakította az eredményt. A szurkolók véget nem érő buzdítása ellenére nem sokat javult a székesfehérváriak játéka a hátralevő időben a vendégek pedig nem kapkodtak a megnyugtató vezetés tudatában. A frisseség hiánya kiütközött a kék-fehéreken, aki érdemben már nem tudtak változtatni a meccs végkimenetelén, így négy góllal volt most jobb a Medvescak Zagreb csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában