Fehérvár AV19

2017.09.22. 21:49

Tiroli portyán a Volán

SZÉKESFEHÉRVÁR Az EBEL 5. és 6. fordulóját is letudja a hétvégén a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Reisz Áron (b) harcosságára nagy szükség lesz

Fotó: Pesti Tamás

Kevés szebb vidék van széles e határban, mint Tirol, ilyenkor szeptemberben. A hóhatár alatt még zöldellnek az erdők, a hegyek hívogató hűvössége magával ragadja az arra tévedőt. Arra a tájra buszozott pénteken a Fehérvár AV19 jégkorong csapata is, de korántsem társasutazáson vesznek részt Erdély Csanádék, nem a fenyveseket indultak meghódítani, vagy hokistáskáikat alpesi gombával teletömni. Pontokért keltek útra, a hétvégén tiroli portyán riogatják aktuális ellenfeleiket. Az eddigiektől eltérő menetrend feszített tempóba szorította a kék-fehéreket, akik ma este 19.15-kor az Innsbruck vendégeként korcsolyáznak ki, majd vasárnap 18.00-kor már Olaszországban, a Bolzano ellen rohamozhatnak.

A Cápák elleni összecsapás tűnik nehezebb feladatnak, hiszen az Innsbruck a tabella negyedik helyén áll, eddigi négy meccsén 8 pontot gyűjtött. Otthon verték a Bozent (5-3), a Zágrábot (3-1), idegenben a túlórában győztek a Dornbirn ellen (4-3) és kikaptak Grazban (5-3). A fehérváriak rosszul kezdtek, 9-1-re kikaptak a Viennától, majd hosszabbításban verték a Medvescakot, itthon a VSV-t, legutóbb azonban a Znojmo elvitte a pontokat (1-2).


Reisz Áron (b) harcosságára nagy szükség lesz
Fotós: Pesti Tamás

- Minden egyes mérkőzés nagyon szoros, tavaly is volt 14 meccsünk, melyeken csupán egy gól döntött a győzelemről. Idén is arra számítunk, hogy nem lesznek nagy különbégek, „ki-ki” meccseket vívhatnak a csapatok – vélekedett Benoit Laporte, a Fehérvár AV19 vezetőedzője. – Az Innsbruck egy nagyon gyors együttes, kiválóan hokiznak otthon, ezért nagyon fegyelmezettnek kell lennünk az egész találkozó során és nagyon oda kell figyelnünk az apró részletekre is. Laporte-mester Kógerre még nem, azonban a héten szerződtetett magyar válogatott támadóra, Hári Jánosra már számíthat. Az eddig Svédországban légióskodó Hári is buszra szállt, s minden bizonnyal nem a tiroli csipkékben gyönyörködik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában