U24

2018.09.25. 21:07

Ezüst- és bronzszínű medál a fehérvári öttusázóknál

Lengyelországban, Drzonkówban rendezték az U24-es öttusa Európa-bajnokságot, fehérvári szereplőkkel. A mérleg egy ezüst- és egy bronzérem.

Horog László

Kovács Eszter egy csapatezüsttel lett gazdagabb

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Előbb a hölgyek versenyére került sor, a női döntőben nyolc nemzet 19 indulója állt rajthoz. Csapatban kimondottan jól szerepeltek, ezüstérmet szereztek a magyar lányok, Barta Luca, Kovács Eszter és Turbucz Anna. Előbbi a fővárosi Trion SC sportolója, Kovács a Volán Fehérvár, Turbucz pedig az Alba ÖSE versenyzője. A trió tagjai közül Barta Luca érte el a legjobb eredményt, negyedik helyen zárta az egyéni versenyt. Kovács Eszter a 11. pozícióban fejezte be a viadalt (vívás: 12/24, úszás: 2.16.60, lovaglás: 288 pont, laser run: 13.56.79), Turbucz Anna (vívás: 20/16, úszás: 2.27.36, lovaglás: 279, laser run: 14.41.88) a 14. helyen zárta a küzdelmeket.

Kovács Eszter egy csapatezüsttel lett gazdagabb
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Sajnos hiába remek kezdeményezés az U24-es Eb meg­rendezése, a kis létszámú, illetve a másod- és harmadvonalbeli versenyzők indulása a színvonalat nem emeli túlzottan. Ugyanakkor kiváló lehetőség a gyakorlásra idegen környezetben, versenykörülmé­nyek között. Természetesen örülök az éremnek – közölte Kállai Ákos női szövetségi kapitány.

Másnap a férfiak bronz­érmet szereztek csapatban az ukrán és a lengyel trió mögött. Kardos Bence (Trion SC) 4., Bruckmann Gergő (KSI) 9., Farkas Martin (Volán Fehérvár) 15., Bereczki Richárd (KSI) 23. helyen zárta a viadalt. A csapat a dobogó harmadik fokára lépett. HL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában