Megye I

2018.09.24. 17:27

Először örülhetett a Martonvásár

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának hétvégéjén ugyan több csapatnak a Magyar Kupában volt mérkőzése, ennek ellenére nem múlt el eseménytelenül a játéknap, több nagy különbségű győzelem született.

Káldor András

A martonvásári Kővári Ferenc (zöld-fehér) és a kislángi Simon István párharca a labdáért

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Sárbogárd–Főnix FC

0-6 (0-3)

Sárbogárd, 150 néző.

Vezette: Winklár Péter.

Sárbogárd: Matócza – Laták, Gráczer Bence, Lajtos, Luczek (Gál D.) – Kállai (Gyuricza), Bezerédi (Gráczer Bálint), Gráczer G. (Nagy Á.), Oláh (Németh K.) – Szalai P., Kindl. V.edző: Viktor Ferenc.

Főnix FC: Barsch – Ambrus, Kurucz, Totsche, Csiba (Peringer) – Schäffer (Zs. Nagy), Király J., Spánitz B. (Potornai), Kovács K. – Den­cinger (Szaniszló), Bognár I. Vezetőedző: Pavlik József.

Gól: Schäffer (42., 49.), Király J. (16.), Spánitz B. (23.), Csiba (53.), Peringer (85.).

Jók: senki, ill. Schäffer, Csiba, Király J.

A 16. percben a Főnix FC jobb oldalon vezetett ellentámadásból megszerezte a vezetést, a beadott labdát Király János a jobb alsó sarokba lőtte, 0-1. A 23. percben ismét rövidzárlat volt a Bogárd védekezésében, Király J. jobb oldali beadását Spánitz Bálint a jobb felső sarokba emelte, 0-2. A kétgólos vezetés megnyugtatta a vendégeket, és a zavarodott hazai védelem a 43. percben ismét kapitulált. A bal oldalon Schäffer Ádám elhúzott a labdával a keresztező Gráczer Gergő mellett, és a kilépő Matócza Dániel felett a hálóba emelt, 0-3. A szünetben sem sikerült rendezni a hazaiaknál a sorokat, mert a hármas csere ellenére a 49. percben jött az újabb főnixes gól. Lajtos András eladott labdáját Spánitz B. lőtte kapura, Matócza ezt lábbal hárította, de a kipattanót Schäffer a jobb alsó sarokba lőtte, 0-4. Az 53. percben Schäffer jobb oldalról belőtt szögletét Csiba Zoltán 4 méterről fejelte a hálóba, 0-5. A méretes zakóra a hatodik gomb a 85. percben került, Király J. bal oldalról visszaadott labdáját Peringer Marcell 16 méterről lőtte kapura, amely egy védőn megpattanva a bal alsó sarokban kötött ki, 0-6. A minden csapatrészében jobb Főnix FC ellen a szétesően, elképzelés nélkül játszó hazaiaknak nem volt esélyük a pontszerzésre. A mérkőzés után Viktor Ferenc a hazaiak trénere felállt a kispadról.

Tudósított: Szántó Gáspár.

Sárosd Kronos Sport–Enying

5-0 (3-0)

Sárosd, 100 néző.

Vezette: Kerkuska Miklós.

Sárosd Kronos Sport: Rauf T. – Susa, Truszek (Arany), Killer M., Takács M. (Kargl) – Rottmann (Somogyi Sz.), Kosaras, Dobsa (Virág), Szekeres (Dvéri Zs.) – Kovács S., Szabó N. Vezetőedző: Dvéri Zsolt.

Enying: Dobai – Kalló, Bogár, Csizmadia, Gergye (Kovács L.) – Lángos, Szőke, Bocskai, Vass – Szili B., Sperg­li. V.edző: Megyeri János

Gól: Killer M. (38., 56., 77.), Kovács S. (3.), Szekeres (4.).

Jók: az egész csapat, ill. Dobai.

A kék mezes sárosdiak átgázoltak az Enying együttesén, öt góllal terhelték meg kapujukat
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Hazai támadásokkal kezdődött a mérkőzés, és ez a 3. percben góllá érett. Kovács Sándor indult meg a vendég térfél közepéről kicselezte a teljes védelmet, és remek szólója után a bal alsó sarokba vágta a labdát, 1-0. A középkezdés után labdát szerzett a Sárosd, Kovács S. jobb oldali beadására a lehető legjobbkor érkezett Szekeres Marcell, aki a kapuba fejelt, 2-0. A 25. percben Kovács S. tört be a 16-oson belülre, ahol a védők buktatták, 11-es! A büntetőt Killer Máté csúnyán a kapu mellé lőtte. A 38. percben formás akció végén Killer M. fejelt a hálóba, 3-0. Az 56. percben Killer M. szemfüles megoldása újabb gólt eredményezett, 4-0. A 77. percben Dvéri Zsolt–Kovács S.–Killer M. összjáték után utóbbi állította be a végeredményt, 5-0. A hazai győzelem ilyen arányban is teljesen megérdemelt, amellett, hogy a vendégek kapusa Dobai István többször bravúrral védett.

Tudósított: Dérfi Zoltán.

Martonvásár–Kisláng-Telmex

3-2 (1-2)

Martonvásár, 100 néző.

Vezette: Závotka Csongor.

Martonvásár: Deák – Elek (Saidi), Vörös, Hernádi, Magyar B. (Vida Z.) – Buzora (Juhász B.), Kővári F., Cziklin, Kádár – Szilágyi I., Cservenka. Vezetőedző: Patkós Csaba.

Kisláng-Telmex: Ányos – Gergely, Árki, Dudar K., Dudar E. – Simon I., Juhász J., Komlós, Lévai (Varga P., Kassai) – Balogh Z. (Koszorús), Kovács T. (Willerding B., Erdei). V.edző: Rehák Viktor.

Gól: Kádár (5.), Saidi (51.), Magyar B. (78.), ill. Balogh Z. (8., 30.).

Jók: Cservenka, Hernádi, Magyar B., Kővári F., ill. Balogh Z., Varga P.

Az első nyolc percben mindenki csak kapkodta a fejét, annyi minden történt a pályán. A 2. percben cserélni kényszerültek a vendégek, az ötödikben előnyhöz jutott a Martonvásár, miután Kővári Ferenc passzát Kádár József lőtte a hosszú sarokba, 1-0. Mindössze egy perccel később másodszor is cserélnie kellett a Kislángnak sérülés miatt, és a 8. percben pedig már 1-1 állt az eredményjelzőn, Magyar Balázs eladott labdája után Balogh Zoltán iramodott meg a kapu felé és nem is hibázott. Ezután viszont hosszú, unalmas időszak következett a félidőig, amit egy távoli Kádár lövés, és a vendégek második gólja tört meg. Egy bedobás után Balogh Z. fejelt a Marton hálójába, 1-2.

A fordulás után agilisabban lépett fel a hazai együttes, előbb Szilágyi Imre lőtt a felső kapufára, majd egyetlen perccel később a csereként beállt Saidi Imed csapta be a védőket a 16-os vonalán és a kapu közepébe lőtt, 2-2. A Martonvásár ezután sokáig csak szabadrúgásokkal veszélyeztetett, egészen a 78. percig, mikor ismét Kővári F. volt erőszakos, a Kisláng 16-osán belül labdát szerzett, Magyarhoz passzolt, aki a kapu jobb oldalába bombázott, 3-2. A hajrában a Kisláng mindent feltett egy lapra, de Dudar Ervin kapáslövése éppen csak a felső léc fölött hagyta el a játékteret, majd a hazaiak kapusa Deák Miklós is derekasan helytállt, így nem sikerült pontot menteniük az alsóházi derbin.

A martonvásári Kővári Ferenc (zöld-fehér) és a kislángi Simon István párharca a labdáért
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Tudósított: Szupkai Gábor.

Lajoskomárom–Bicske

0–4 (0–3)

Lajoskomárom, 150 néző.

Vezette: Domak Ádám.

Lajoskomárom: Molnár B. – Hanák, Hushegyi, Kövecses, Vida T. – Fodor M. (Szalkai), Posta (Orbán), Vései, Paluska (Szabó Z.) – Falvai, Czéhmeiszter (Szakáts). Megbízott edző: Kiss Norbert.

Bicske: Zelizi – Sötét, Veres, Dombai (Lak), Peinlich Sz. (Klinger) – Solt, Molnár V. (Harangozó), Burucz, Rigó (Katona) – Varga Z., Tornyai T. (Cserkuti). Vezetőedző: Vukmir Dragan.

Gól: Sötét (29.), Varga Z. (38.), Rigó G. (44.), Molnár V. (49.)

Jók: Hanák, Vida T., ill. az egész csapat.

A 29. percben balról, 30 méterről a kapu elé ívelt Molnár Viktor egy szabadrúgást, Sötét Dávid magasan felugor­va 10 méterről fejelt a léc alá, 0-1. A 38. percben hazai labdavesztést követően, Tornyai Tamás jobbról középre lőtt labdájából szintén fejjel volt eredményes Varga Zoltán, 0-2. A 44. percben Vida Tamás beadása után Paluska Krisztián 6 méteres fejesét bravúrral hárította Zelizi Patrik, az ellentámadásból Rigó Gábor révén növelte előnyét a vendégcsapat, 0-3. A 47. percben Fodor Márton fordult 22 méterről kapura, lövése a felső lécet találta telibe. A 49. percben Molnár V. 25 méteres szabadrúgása a sorfalon megpattanva vágódott a bal sarokba, 0-4. A 80. percben Orbán Alex szögletét követően Hanák Attila fejese a kapufán csattant.

Tudósított: Mosberger Mátyás.

Az Ercsi Kinzsi–Tordas összecsapást 2018. szeptember 26-án 16 órakor rendezik, míg a Mezőfalva–Mór, és az Ikarus-Maroshegy–Baracs mérkőzésekre december 2-án kerül sor.

Szabadnapos volt: Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő.

A Versenybizottság a megyei I. osztályú felnőttbajnokságból a Polgárdi felnőttcsapatát kizárta. A kizárt együttes addig lejátszott eredményeit (pontok és gólkülönbség) törölték, és az osztály utolsó helyére sorolták az MLSZ Versenyszabályzatát figyelembe véve.

ELVÁLTAK CSENDBEN

A Sárbogárd szombaton kiütéssel felérő vereséget szenvedett hazai pályán a Főnix FC-től, és a 0-6-nak a pontnélküliségen felül is lett következménye. A csúfosan végződő kilencven perc után ugyanis rögtön felállt a bogárdiak kispadjáról Viktor Ferenc vezetőedző, aki közel egy évig irányította a gárdát. – Nagyon csúnya vereségbe szaladtunk bele, nem akarok semmi rosszat mondani a csapatról, én a lehető legtöbb munkát beletettem, de ennél több már nem megy… Természetesen békében elköszöntem a vezetőktől és a csapattól, korrektek voltak velem szemben. Nagy László elnök szerette volna, ha folytatom, ám éreztem azt, hogyha ilyen mély gödörbe jut egy csapat, akkor az a megoldás, hogyha jön egy új szakember. A nyolcadik helyen vettem át a társaságot, és a nyolcadik helyen adom át. Egy kicsit elfáradtam… – hangsúlyozta Viktor Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában