Hatalmas csatában verték a körmendieket

2018.02.16. 21:41

Elődöntőbe jutott az Alba Fehérvár

A Körmenddel találkoztak az Magyar Kupa negyeddöntőjében az Alba kosarasai. A székesfehérváriak 86-82-re nyertek.

Horog László

Kasey Hill (a labdával) 7 pontot dobott az Egis Körmend elleni MK-negyeddöntőben

Fotó: Pókász Endre

Csorvási két büntetőjével a vasiak szereztek vezetést, Lóránt egalizált, majd Ferencz triplájával ismét a nyugatiaknál volt az előny. Csorvási és Lóránt ügyeskedett, rendre a vasiak kerültek kétpontos előnybe, ám az albások azonnal reagáltak. Simpson két, mintaszerű triplájával vezetett először a Fehérvár, 10-7. Keller Ákos sapkázta le Csorvásit, a gyors indítás nyomán Hill is betalált. Simpson újabb hármasa nyomán Potocnik időt kért, ami érthető volt, a kék-fehérek tíz pontot szereztek zsinórban. Tanítványai pontatlanul dobtak, Pointer zsákolt, a januárban igazolt Dillard triplája végre célt ért. A fehérváriak elnagyolták akcióikat, a Körmend két pontra zárkózott. Simpson kintről, hirtelenjében kétszer is eredményes volt, az első negyedet Filipovics bravúros duplája zárta, 25-19-re vezettek Dzunic Branislav tanítványai.

A rövid szünet után is Keller Ákosék kezdeményeztek, Davis ugyan betalált betörés után, de menetrendszerű fehérvári pontok után Potocnik időt kért, ugyanis kialakult a legnagyobb különbség, 11 pont, 32-21. Wright után a túloldalon Hill sem találta el a gyűrűt, Dzunic nyugalomra intett és átgondoltabb játékot kért. Hosszú perceken át nem talált be az Egis, a kinti dobásokat erőltették, sikertelenül, ellenben Simpson továbbra is remekelt, 37-21. Wright révén jött közelebb a Körmend, aztán Horti ügyeskedett a palánk alatt, de ez csak arra volt elég, hogy nem lépjen el húszpontos különbséggel az Alba. A félidőre mégis kialakult ez a differencia, Simpson pontos büntetőivel, 48-28.

Kasey Hill (a labdával) 7 pontot dobott az Egis Körmend elleni MK-negyeddöntőben
Fotós: Pókász Endre

Wright révén araszolt előre a vasi alakulat, Fanning is betalált az alapvonalról, bár nem értek lőtávolon belülre a körmendiek, porszem került az albás gépezetbe, amit Dzunic időkéréssel próbált kitisztítani 51-39-es állásnál. Fanning újabb pontjaival még közelebb jött az Egis, Pointer zsákolni akart, rontott, Hill lépéshibát vétett, Wright viszont egyre jobban elkapta a fonalat, sőt, nehéz szögből hármast szórt Dillard és Davis is, 54-52. Felváltva estek a pontok, maradt az Alba szűk előnye, aztán egy pontra jöttek az egyre magabiztosabb körmendiek, a vezetésért támadtak, ám hibáztak. Pointer duplája jól jött, aztán Lóránt és Horton kosara is, három negyed után 65-60 állt a táblán. Aztán az akcióit pontosabban befejező Körmend került előnybe az utolsó etap elején Justin Tuoyo jóvoltából, ám a vezetésnek nem sokáig örülhettek, ismét az Alba dirigált, de két pontnál nagyobb különbséggel vezetni nem tudott. A vége előtt három perccel 77-77-re álltak a felek, Keller Ákos zsákolt, erre Tuoyo felelt, Lóránt révén ismét az Albánál volt a szűk előny. Harris hármasa után Potocnik időt kért, az Egis záró dobásait elhibázta, végül hatalmas küzdelemben, 86-82-re nyert a Fehérvár.

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár-Egis Körmend 86-82 (25-19, 23-9, 17-32, 21-22)

Debrecen, Főnix csarnok, 900 néző

Alba: Hill 7, Harris 10/6, Simpson 23/18, Lóránt 19/3, Keller Á. 9.

Csere: Kovács Á., Filipovity 2, Horton 5, Pointer 11.

Vezetőedző: Dzunic Branislav.

Körmend:. Dillard 18/12, Wright 17/9, Ferencz 8/6, Tuoyo 12/6, Csorvási 4. Csere: Horti 6, Németh, Halász, Davis 10/3, Fanning 7/3.

Vezetőedző: Gasper Potocnik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában