Ötméteresekkel maradtak alul

2018.03.18. 21:53

A szétlövésben búcsúzott a DUE

16–18-as győzelme ellenére ötméteresekkel esett ki a DUE a női vízilabda Euroliga olaszországi visszavágóján.

Nagy Péter

Szilágyi Dorottya négyszer volt eredményes

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Orizzonte Catania–DUE-Maarsk Graphics 16–18 (2–3, 3–3, 1–5, 4–2, 6–5)

A 10–13-ra elveszített első meccs után már öttel voltak hátrányban a dunaújvárosiak pár perccel a kezdés után, mivel a hazaiak kétszer is betaláltak Aarts kapujába, 2–0. Garda és Mchunu góljaival azonban előbb kiegyenlítettek, majd Horváth révén vezetéshez jutottak a dunaújvárosiak, 2–3.

Sőt, Gurisatti találataival az egyetemisták le is dolgozták hátrányukat a 11. percben, 2–5. A Catania azonban megrázta magát, a második negyed végére pedig feljött egyre, 5–6.

Szilágyi Dorottya négyszer volt eredményes
Fotós: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A térfélcsere után beindult a henger: Szilágyi duplájával, Vályi, Horváth, valamint Garda találataival már a magyarok álltak továbbjutásra, 6–11.

Sokáig őrizték előnyüket a vendégek, Szilágyi által pedig karnyújtásnyira került a finálé a végén. Jött azonban Van Der Sloot nyolc másodperccel a lefújás előtt, és szétlövésre mentette a visszavágót, 10–13.

Az ötmétereseknél Szilágyi, Luka és Mchunu is hibázott, míg a hazaiaktól csak Van Der Sloot tévesztett célt, így hiába nyert 18–16-ra a DUE, a Catania jutott az Euroliga négyes döntőjébe. Az újvárosiak a LEN Kupa fináléjában vigasztalódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában