DUNAÚJVÁROS

2017.11.20. 19:27

Szép jövő előtt álló generáció a tornaversenyen

Az országos egyéni és összetett, valamint szerenkénti tornaversenyt rendezték a hétvégén Fejér megyében.

Jankó Árpád

Mayer Gréta és Makai Lilla

Fotó: Takahashi Katsumi

Egyben ez a viadal volt a Kanyó Éva Emlékverseny is. A versenyen serdülők, kadettek és ifjúságiak vettek részt.

A Dunaferr Sportegyesület torna szakosztálya két serdülő tornászt nevezett, Mayer Gréta és Makai Lilla versenyeztek. Lilla nagyon szépen, összeszedetten tornázott, a harmadik helyet szerezte meg összetettben. Két szeren, felemás korláton és gerendán jutott be a vasárnapi döntőbe, és talajon az első számú tartalék volt. Mayer Gréta is remekül versenyzett, egyedül gerendán hibázott. Viszont mind a három szeren, ugrásban, felemás korláton és talajon is bejutott a szerenkénti döntőbe. Egyébként szombaton elsőként fejezte be az összetett versenyt. Egyéni összetettben pedig Makai Lilla a harmadik helyen végzett.

Mayer Gréta és Makai Lilla
Fotós: Takahashi Katsumi

Vasárnap tehát nagyon jó előjelekkel kezdődtek el a szerenkénti döntők. Kiváló gyakorlatával első lett gerendán Makai Lilla. Talajon és ugrásban pedig Mayer Gréta szerezte meg az első helyet. Felemás korláton mindketten döntősök lettek. Lilla végig vezetett, de Gréta az utolsó pillanatban megelőzte, így az első és második hely is újvárosi lányé lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában