Nem bírtak a csehekkel az utolsó csoportmeccsen

2018.08.17. 07:09

Döntetlennel búcsúztak a minifutballisták

Kétszer is győzelemre, ezáltal továbbjutásra állt, végül 2-2-es döntetlennel kiesett az ukrajnai Európa-bajnokságon a kispályás futballválogatott.

Horog László

Kispályás futballistánk jól küzdöttek, de nem élték túl a csoportküzdelmeket a kijevi Európa-bajnokságon

A szerdai, szerbek elleni balszerencsés, 1-0-s vereség egyértelműsítette, más esély nincs a továbbjutásra, mint a csütörtök esti győzelem a regnáló világbajnok csehek ellen a kijevi kontinensviadalon. Ennek megfelelően készült a Nagy Lajos által dirigált együttes, a mieink más eredményt elképzelni sem tudtak, mint a diadalt. Még akkor is, ha a kulcsembernek számító védő, Kiprich Dániel eltiltás miatt hiányzott, ám a többiek ott voltak játéktéren. Béres Ferenc combsérülés miatt – nehezen viselte, hogy nem tehet hozzá a gárda teljesítményéhez – gyorsan kivált a játékból. A szemfüles Szabó Zsolt távoli találatával vezetett a válogatott az első játékrész derekán (1-0), a kint kóborló kapus felett mesterien ívelt a hálóba a saját térfeléről. A félidőben győzelemre, ezáltal továbbjutásra állt együttesünk.

Kispályás futballistánk jól küzdöttek, de nem élték túl a csoportküzdelmeket a kijevi Európa-bajnokságon

Fél óra elteltével, kiválóan megkomponált szabadrúgás variáció után Robin Demeter egalizált, de nem roppantak össze a mieink, egy hasonlóan formás támadás végén Rajz Miklós révén ismét előnyhöz jutottak, 2-1. Bár támadtak a csehek, a Tajti kapus által higgadtan irányított védelem jól állt a ládán. Peregtek a percek, a zárás előtt másfél minutummal Robin Demeter ismét beköszönt, egy élesen középre lőtt labdába szúrt bele, ezzel szertefoszlatta a magyar együttes továbbjutási reményeit. A kispályás nemzeti együttes a tavalyi, brnói Európa-bajnokságon bronzérmes lett, ezúttal balszerencsés körülmények között búcsúzott, nem lesz ott a hétvégi, egyenes kieséses szakaszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában