Nincs több mellébeszélés!

2018.07.16. 22:00

Csak a továbbjutás elfogadható a Mol Vidi FC labdarúgócsapatának

A luxemburgi Dudelange gárdáját látják vendégül a Pancho Arénában ma 20.15-kor a fehérváriak a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján. Az első összecsapáson elért 1–1-es döntetlen ellenére meglepetés lenne, ha nem a Vidi kerülne a következő körbe.

Nagy Péter

Danko Lazovicsék jó hangulatú edzéssel készültek az esti visszavágóra

Forrás: Molvidi.hu

Hétfő délután a média képviselőivel nézett farkasszemet a Mol Vidi FC labdarúgócsapatának szerb vezetőedzője, Marko Nikolics, valamint a Dudelange elleni BL-selejtező odavágóján a remek teljesítménye ellenére bakizó kapus, Kovácsik Ádám. A visszavágót a hazaiak várhatják kedvezőbb helyzetben – nagyrészt a fentebb említett hálóőr idegenbeli bravúrjainak köszönhetően –, a Fejér megyeiek szakvezetője ennek ellenére visszafogottan fogalmazott.

– A jól sikerült felkészülés, valamint a játékosokat jellemző mentális és fizikai frissesség miatt is jobb teljesítményt várok a csapattól, mint amit az első mérkőzésen nyújtott – kezdte a piros-kékek mestere. – Mindenképp tovább szeretnénk jutni, ehhez azonban százszázalékos koncentráltság kell. Bízom abban, hogy hazai pályán, saját szurkolóink előtt, jobb játékkal kedvezőbb eredményt érünk él, és ott leszünk a következő körben. Az első meccsen is láthattuk, hogy egy kellemetlen, nehéz ellenféllel van dolgunk. Nem egy nagy futballnemzet a luxemburgi, de az előző években már néhány nálunk jóval magasabban jegyzett együttes – a Salzburg, az APOEL Nicosia vagy a Ludogorec – dolgát is megnehezítette. Hozzájuk hasonlóan nekünk is okoztak problémát.

Az odavágón sokat játszó Kovácsik Ádám már nem foglalkozik a múlttal, csak előretekint.

– Az idegenbeli találkozó nem úgy sikerült, ahogy azt mi elterveztük – közölte az egyszeres válogatott portás.

– Ez igazából mindegy is, jelen pillanatban, ha egy pici előnnyel is, de mi állunk továbbjutásra. Ezzel az eredménnyel semmiképpen sem lehetünk elégedettek, de azt az összecsapást lezártnak tekintjük, és csak a keddi derbire koncentrálunk. Ahogy a főnök is elmondta, fontos, hogy teljes mértékben fókuszáljunk a visszavágóra, és kiharcoljuk a következő körbe kerülést.

Danko Lazovicsék jó hangulatú edzéssel készültek az esti visszavágóra
Fotó: Molvidi.hu

Arra a kérdésre, hogy miben kell még javulnia a Vidinek az eddigiekhez képest, a következőket válaszolta Marko Nikolics vezetőedző:

– Korábban már elmondtam, hogy teljesen őszinte párbeszédet folytatunk a játékosokkal. A kritika mellett a dicséretek is az öltözőben maradnak, így az első mérkőzés után elhangzottak is. Hiszek a játékosokban, a csapatban természetesen voltak hibák, ezt kár tagadni, de úgy vélem, hogy megvan nálunk az a minőség, amivel továbbjuthatunk. Harmadik éve kezdem meg a szezont edzőként a nemzetközi porondon, úgy tapasztalom, hogy ilyenkor – főleg az első meccsen – bárki legyen is az ellenfél, mindig nehéz mérkőzésre lehet számítani. Dolgozunk, fejlődünk napról napra, ennek pedig meglesz majd az eredménye.

Kovácsik szerint nem érheti meglepetés az együttest a luxemburgiakkal kapcsolatban, a kapus szerint a vendégek egy felállt védekezésből, kontrákra játszanak majd. Továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy nekik kell irányítaniuk a játékot, de mindenféleképpen türelmesen, ahogy azt a tavasz folyamán is tették. Hozzátette, ha sikerül a saját elképzelései­ket megvalósítani a pályán, akkor meg lesz a továbbjutás. A kinti bakijának nem örült ugyan, de úgy vélte, hogy összességében jó teljesítményt nyújtott az első meccsen.

– Aki játszik, az hibázik! – tette hozzá a rutinos hálóőr, utalva arra, hogy nem voltak álmatlan éjszakái.

Azt már nem tudták megválaszolni a jelenlévők, hogy a klub névváltoztatása miatt kialakult szurkolói elégedetlenség hatására mennyien látogatnak majd ki a Pancho Arénába. Mindenesetre most a beszéd helyett a tetten van a hangsúly, a Mol Vidi FC csapatának tovább kell jutnia!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában