Fejér Megyei Kupa

2018.05.23. 21:47

Büntetők után védte meg címét a Főnix

A 2017-ben életre hívott és idén második alkalommal megrendezett Fejér Megyei Kupa fináléjában a végsőkig kiélezett csatában a Főnix FC csapata zsebelte be az aranyérmet.  

Káldor András

Senki nem gondolta volna, hogy a bronzmérkőzés valóságos gólesőt hoz majd a Fejér Megyei Kupa záróakkordjában, méghozzá a rendkívül motivált Lajoskomárom csapatától. A megyei első osztály aranyérmének várományosa, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő nem a legerősebb összeállításában lépett pályára, hiszen vasárnap az elsőség szempontjából sorsdöntő rangadó vár rájuk a Mór ellen. Némi késéssel indult a meccs, mivel a két csapat szerelése meglehetősen hasonlított egymásra, ezért a gárdonyiak a vendéglátó újvárosiaktól kapott kölcsöndresszben kezdtek. A lajosi gárda Vida Tamás vezérletével mindent egy lapra feltéve támadott, de ekkor még nem jött el az igazi áttörés. A szünet után azonban már minden a kedvük szerint alakult, és Vida mesterhármasát követően Nyári Attila is duplázott, s a végig nagy munkát végző Borbás László is betalált.

Lajoskomárom SE–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 7-1 (1-1)

Gól: Vida (14., 53., 59.), Nyári A. (76., 82.), Szabó Z. (84.), Borbás (88.), illetve Nagy Á. (12.)

A torna fináléjában a megyei másodosztályban vitézkedő székesfehérvári Főnix FC számára a legfontosabb cél az volt, hogy megvédje tavalyi elsőségét, míg ellenfele jó tavaszi mérlegét próbálta megfejelni egy sikerrel. Lendületes és kiegyenlített játékot hozott az első fél óra, az elején a Főnix FC dominált, majd fokozatosan magához tért a Bogárd gárdája is. Kóstolgatták egymást a csapatok, különösebben nagy lehetőségek nélkül. Kettős cserével frissítette csapatát a szünet után Pavlik József, a Főnix FC mestere, ezzel is javítani akart a támadójátékukon. Mindenesetre a 65. percben Peringer Marcell lökete rendesen megzörgette Nyári Bence kapufáját. A rendes játékidőben nem született gól, így jöhettek a mindent eldöntő büntetőlövések, melynek a hetedik sorozatában Spánitz Bálint lövése aranyat ért a Főnix FC-nek.

Főnix FC–Sárbogárd SE 0-0 – büntetőkkel 5-4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában