Az Alba Fehérvár együttesének első igazolása

2018.06.22. 21:57

Bringásként kezdte a kosárlabdázó, Peringer Balázs

Az Albához szerződött az utánpótlás-válogatott center, a 22 éves Peringer Balázs.

Horog László

Peringer az utánpótlás-válogatottban is pattogtat Fotó: MKOSZ

A fehérváriak ügyvezetője, Simon Balázs bejelentette a kék-fehérek első, nyári igazolását, az utánpótlás-válogatottakban meghatározónak számító magas embert, Peringer Balázst. A 213 centiméterre nőtt sportoló a MAFC együttesétől érkezik.

– Több élvonalbeli, hazai klub keresett, de számomra egyértelmű volt, hogy ezt választom. Olyan csapatban szeretnék szerepelni, amely nem a bennmaradásért küzd, hanem az aranyéremért. Kétszer nyertem bajnoki címet a Szolnok együttesével, de túl sokat nem tudtam hozzátenni azokhoz a sikerekhez. Az első évben játszottam a Kecskemét elleni fi náléban is, aztán edzőváltásra került sor, az új trénernél alig kaptam bizalmat, teljesen mellőztek.

Peringer az utánpótlás-válogatottban is pattogtat
Fotó: MKOSZ

A több játéklehetőség reményében igazolt a Vasasba, majd idén januárban a MAFC gárdájához. Meccsenként 8-10 percet kapott lehetőséget a bizonyításra, kiestek az élvonalból, azonban lehet, mégis a legmagasabb osztályban folytatják, ha a TF mégsem tudja teljesíteni az elithez szükséges feltételeket. Ezt azonban a műegyetemisták biztosan Peringer nélkül teszik.

– A fehérváriakkal hároméves megállapodást kötöttem, illetve egészen pontosan kettő plusz egy évre köteleztem el magam. Remélem, mindkét fél elégedett lesz, és automatikusan életbe lép az újabb egy esztendő, 2020 nyarán. Az igazság az, mindig örömmel jöttem Fehérvárra, mindig szimpatikus volt számomra a történelmi település. Szép emlékeket őrzök a Gáz utcai csarnokról és a városról. Három éve, 2015 nyarán az U20-as, divízió B-s Európa-bajnokságon bronzérmesek lettünk az Alba Regia Sportcsarnokban, ezzel feljutottunk a legjobbak közé, egy évvel később Helsinkiben szerepelhettünk a kontinens korosztályos elitjében. Ez pályafutásom eddigi legnagyobb sikere.

Meglehetősen későn, 15 évesen kezdett kosarazni a Honvédban, de ott pályára nem lépett, az Óbudai Kaszásoknál folytatta, utóbbi egyesületet tartja nevelőklubjának. A kosárlabda előtt versenyszerűen kerékpározott, bajnoki címeket is szerzett pályán és országúton egyaránt, majd egy súlyos baleset miatt fordított hátat a bringázásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában