Alba Fehérvár

2017.10.18. 20:57

Az izraeliek nyerték az első összecsapást a kupában

Az Alba Fehérvár férfi kosarasai megkezdték szereplésüket a FIBA Europe Cup csoportkörében. Az izraeli Bnei Herzliyát fogadták.

Horog László

Filipovity Márkó igyekezett, de Jeff Ardien szerelte őt

Fotó: Fehér Gábor

A fehérváriak szerdán este kezdték szereplésüket az Európa Kupában, álmaikban ugyan a Bajnokok Ligája szerepelt, de a török Pinar Karsiyakával szemben alulmaradtak a selejtezőben. A mérkőzés első pontjait Kanacevic szerezte büntetőből, a hazai dobások nem mentek be, igaz, a vendégek is sokat hibáztak. Dawson betalált középtávolról, Keller Ákos pedig zsákolt, ám közelebb nem tudtak jönni a hazaiak, ugyanis Kanacevic megint beköszönt, 2-6. Hillt Kovács Ákos váltotta irányítóban, Filipovics hármasa célba ért, a vendégek ismét elléptek, majd komoly rohanásba kezdett az Alba, a látogatók nem találták a ritmust, Harris és Markovic pontjaival 15-10-re vezettek a házigazda kék-fehérek. A második harmad elején azonnal egyenlített a Bnei Rav-Bariach Herzliya, Adrien jóvoltából. Hill duplája beszédült, Thames hármasával már a Bnei volt jobb pozícióban, 17-18. Hol itt, hol ott volt az előny, Filipovics zsákolt látványosan, Hill pedig betalált messziről, 24-20.

Thames révén egalizáltak a vendégek, a hazai szakvezető, Dzunic Branislav időt kért. Adrien kosarára Harris felelt, aztán Green volt eredményes. Három ponttal vezetett az Alba, később Alex Rosenberg a palánk alól, a vajkezű Green pedig kétszer távolról talált be. A vendégek voltak higgadtabbak, az első félidőt Markovic Luka bravúros triplája zárta, 39-42.

Filipovity Márkó igyekezett, de Jeff Ardien szerelte őt
Fotós: Fehér Gábor

Filipovics ügyeskedett, a túloldali palánknál Green és Adrien nem hibázott, stabilizálta az ötpontos differenciát a vendég, aztán Keller Ákos révén araszolt előre a Fehérvár. Filipovics kintről egalizált, Keller pedig vezetést szerzett, 50-48. Green dobásai nem mentek be, Rosenberg közelről mindig javított, utóbbi nem csak támadásban volt hasznos, saját palánkjánál is hasznosan dolgozott. Adrien révén átvette a vezetést a Herzliya, a jól játszó, ám elfáradó Filipovics helyett Harris kapott bizalmat. Rosenberg kintről sem rontott, Adrien sem akart mögötte lemaradni a pontok gyűjtésében, 55-61-nél Dzunic időt kért. Harris ziccereket dobott, Keller Iván lepattanókat szedett, zárkózott az Alba. Thames pontjaira Keller Ákos válaszolt, a vége előtt tíz perccel 61-64 állt a táblán. „Mindent bele!” – űzték előre a fiúkat a roppant lelkes drukkerek, akik Markovic jóvoltából egy pontra zárkóztak, ám Thames és Kanacevic dobásai a gyűrűbe hulltak, 63-71. Hill hármasa hibátlanra sikeredett, Filipovics Márkó közelről volt eredményes, a vendégek trénere, Michael Gorke időt kért, 68-72. Adrien duplája után így tett Dzunic is, Thames nem volt hajlandó hibázni, hízott a vendégek előnye, a hazai kísérletek kiperdültek a gyűrűből. Dzunic ismét időt kért. Küzdött az Alba, de a higgadt döntéseket hozó izraeliek végig tartották, majd a zárás előtt növelték előnyüket. Megérdemelten nyertek közel húsz ponttal, 74-93.

Alba Fehérvár-Bnei Rav-Bariach Herzliya (izraeli) 74-93 (15-12, 24-30, 22-22, 13-29)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 1600 néző

Vezette: Milicevic (bosnyák), Zupancic szlovén), Olaru (román)

Alba: Hill13/6, Harris 11/3, MARKOVICS 11/3, FILIPOVITY 14/6, Keller Á. Csere: Kovács Á. 3, Keller I., Macon 6, Brbaklic 2.

Vezetőedző: Dzunic Branislav.

Herzliya: Green 15/6, Maayen, Dawson 5/3, ADRIEN 26, KANACEVIC 16/3. Csere: Singer, THAMES 17/9, Archie 3/3, ROSENBERG 11/3.

Vezetőedző: Michael Gorke

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában