Sok a kérdőjel: Lazovics távozhat

2018.09.18. 21:47

Az Európa-liga rajtja előtt megfogyatkozott a Vidi

Kovácsik Ádám még biztosan nem állhat a gólvonal elé a BATE Boriszov elleni, csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen, s úgy tűnik, Danko Lazovics sem lesz ott a Groupama Arénában.

Ferencz Balázs

Danko Lazovics (jobbra) a Malmö ellen még rohamozott

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Egy nap. A MOL Vidi FC csütörtökön 18 óra 55 perckor megkezdi szereplését az Euró­pa-liga csoportkörében, ahol hat éve nem járt magyar csapat, legutóbb is a fehérváriak vitézkedtek a nemzetközi porondon.

Egy nap. Ennyi maradt arra, hogy a sorozatban 11 fehérorosz bajnoki címet szerző BATE Boriszov ellen felkészüljön a Vidi úgy, hogy közben a sorokat, a fejeket, az öltözői miliőt is rendezni kell. A Puskás Akadémiától elszenvedett 2-1-es vereséget követően egy nyolcéves forma fiúcska fogalmazta meg véleményét a bajnokiról a Pancho Arénából kifelé tartva: „Furcsa volt ez a meccs”. Furcsa, persze, mert mostanában nem szokhatott hozzá, hogy bajnokin veszít a Vidi, nehéz elfogadni, hogy a tétre menő összecsapások is edzőmeccshangulatban zajlanak, s nem sűrűn találkozik az ember futballpályán akkora agresszivitással, mint ami kitört a mérkőző felek néhány játékosából a lefújást követően.

„Ez semmilyen körülmények között nem fér bele. Én nem voltam ott az eseményeknél, nem tudom, miből alakult ki a perpatvar, de minden csapattal előfordul, hogy veszít, nem szabad úgy reagálni, ahogy azt tettük. Ugyanez vonatkozik ellentétes előjellel a hazaiakra is – adott hangot véleményének a Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland a klub honlapján. – Annyi biztos, hogy most rendezni kell a sorainkat a pályán és az öltözőben is, hiszen sorozatban fognak jönni a mérkőzések, fontos, hogy jól szerepeljünk az összes sorozatban” – mondta.

Danko Lazovics (jobbra) a Malmö ellen még rohamozott
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az MLSZ hétfő este bejelentette, hogy vizsgálatot indít az esettel kapcsolatban, amiről a kívülálló csak találgathat, fél­információk alapján próbálhatja összerakni a mozaikot, mi is történhetett. Annyit a lelátóról is látni lehetett, hogy Anel Hadzic keveredett szópárbajba a felcsúti kispaddal, majd a Viditől a Puskáshoz épp a találkozó előtt néhány nappal távozó Varga József szalad Hadzic felé. Vargát pedig a „begőzölt”, ilyen intenzitással talán még a pályán sem nyargaló Marko Scsepovics vette üldözőbe, miközben többen – Benczés Miklós, a PAFC vezetőedzője és Danko Lazovics – próbálták megfékezni. A történet az öltözőfolyosó rejtekében folytatódott. Aztán hétfőn este felreppent a pletyka, miszerint a Vidiben 80 tétmeccsen 29 gólt és 29 gólpasszt jegyző Danko Lazovics már nem edz a csapattal, s távozik a piros-kékektől, sőt, vissza is vonul. Három nappal az Európa-liga csoportkör rajtja előtt. Amiért 2016 óta dolgozott a fehérváriakkal. Hogy a nyolcéves szurkolót idézzük: furcsa. A 35 esztendős, sok csatát megélt, kiváló rúgótechnikával megáldott, klasszis megoldásokra képes, ugyanakkor viselkedése miatt erősen megosztó labdarúgó távozásával kapcsolatban tények nincsenek. Még. A klub eddig alkalmazott politikájához hűen pedig nem ad tájékoztatást. Amíg nincs aláírt dokumentum. Nem túl jó előjelek, de az mindenképp biztató, hogy az elsőszámú kapus, Kovácsik Ádám már otthon pihen. A hálóőr agyrázkódást szenvedett a Puskás elleni meccsen, a szája szélét hét öltéssel kellett összevarrni, s néhány fogát is meg kellett igazítani. Többnapos pihenő vár rá, még nem lehet tudni, mikor védhet újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában