Kosárlabda

2018.07.19. 09:09

Amerikai irányító az Albában

A következő idényben az amerikai Kyron Cartwright irányít a parketten az Alba kosarasainál.

Horog László

Kyron Cartwright klasszikus irányító

Fotó: Providence

Székesfehérvár A következő idényben az amerikai Kyron Cartwright irányít a parketten az Alba kosarasainál. A kék-fehérek ügyvezetője, Simon Balázs arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a 22 éves amerikai irányító, Kyron Cartwright aláírta az albásokkal a 2018-19-es szezonra szóló megállapodást. A napfényes Kaliforniában, Compton városában, 1996. júniusában született irányító jól játszott hazája egyetemi bajnokságában, a konferencia négycsapatos fináléjában a későbbi, országos bajnok Villanova ellen remekül teljesített, beválasztották a torna legjobb ötösébe. Egyetemi brigádjának, a Providence Friars csapatának húzóembere volt, a szezonban 11,8 pontot átlagolt és 5,76 gólpasszt jegyzett. A 180 centiméter magas, 84 kg súlyú, balkezes kosaras augusztus 20-án érkezik.

Kyron Cartwright klasszikus irányító
Fotó: Providence

– Klasszikus irányítót kerestünk, reményeink szerint Cartwright személyében meg is találtuk. Erős konferenciából, komoly csapattól érkezik. Jól szervezi a játékot, remélem, ezt az erényét nálunk is csillogtatja – mondta a fehérváriak vezetőedzője, Dzunic Branislav.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában