Súlyos sérülése után tért vissza

2018.03.22. 16:55

A hátán cipelte a társakat a tini irányító, Hudra Enikő

Hétévesen kezdett kézilabdázni, családjában szinte mindenki ezt a sportágat űzi. Nagypapája sokáig edzősködött, bátyja jelenleg is játszik, az NB II-es Hőgyész együttesében. Húga, Hudra Enikő alig múlt 15 éves, amikor magára ölthette az Alba FKC szerelését.

Horog László

Hudra Enikő (balra) és Utasi Linda, az FKC játékosai

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Két éve, 2016. január közepén, Mosonszolnokon vendégeskedett a fehérvári egylet, amikor az akkori vezetőedző, Bakó Botond két tininek is bizalmat szavazott a 24-22-re megnyert bajnokin. Hudra Enikő és Utasi Linda bemutatkozott az élvonalban. Az ifiben és a junior együttesben már jó ideje meghatározónak bizonyultak, nem vallottak szégyent az első csapatban sem. Bakót két hónappal később Deli Rita váltotta a vezetőedzői poszton, az új szakvezető is számított a lányokra. A két utánpótlás-válogatott játékos karrierjét súlyos térdsérülések akadályozták, Utasi ugrótérddel bajlódott hosszasan, Hudra térdszalagszakadás után tért vissza a közelmúltban. Remek játékkal. A Kecskemét ellen kétszer talált be, a Vác elleni, 33-25-re elvesztett bajnokin pedig négyszer.

- Február közepén, a Ferencváros ellen térhettem vissza, azóta szóhoz jutok a mérkőzéseken. Hosszú kihagyás után játszhatok ismét, külön öröm, hogy sikerül gólokat szereznem. Nehéz időszakon jutottam túl, a térdemet 2016 novemberében műtötték először, keresztszalag-szakadás miatt, majd a hosszú rehabilitációt követően tavaly nyáron a felnőttekkel kezdtem az alapozást. Sajnos ezután sem volt tökéletes a lábam, nem tudtam teljesen kinyújtani, ezért tavaly szeptemberben megint operációra került sor.

Újabb két hónap kihagyás következett, novemberben kezdte újra az edzéseket.

Hudra Enikő (balra) és Utasi Linda, az FKC játékosai
Fotós: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

- Örülök, hogy megy a játék, sikerül gólokat szereznem. A múlt hétvégi, váci meccs első félidejében védekezésben és támadásban sem voltunk acélosak. Fordulás után sikerült szorossá tenni az eredményt, de a végjátékban jobbak voltak a hazaiak. Az első játékrészben szélen játszottam tíz percet, a szünet után én irányítottam a csapatot, négy gólt szereztem, ez volt az eddigi legjobb meccsem a felnőtt mezőnyben. Jól éreztem magam a pályán, úgy gondolom, megfelelően segítettem a társakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában