Ismét hazai pályán

2017.12.15. 19:00

Az Alba Fehérvár a tabellán utolsó jászberényieket fogadja szombaton

A bajnokságban zsinórban öt győzelmet számláló albások szombaton, 18 órakor a Jászberényt fogadják.

Horog László

A válogatott center, Keller Ákos az Alba erőssége

Fotó: Pesti Tamás

Ismét a Gáz utcában szerepel az Alba Fehérvár, amit nem is bánnak különösebben a kék-fehérek, ugyanis kedden hajnalban ismét elindulnak, ezúttal Litvániába. Másfél hete Fehéroroszországban szerepeltek, bár nagy csatában kikaptak, továbbléptek az Európa Kupa következő körébe.

A nemzetközi mérkőzések között természetesen bajnokikat is vívnak, feszített menetrend szerint. A szezont meglehetősen rosszul kezdték, 1 győzelem mellett 4 vereséget szenvedtek el, nem is szívesen néztek a tabellára. Aztán az október végi, Szolnok elleni hazai kudarcot követően elindultak felfelé, győztek Kecskeméten, itthon verték a szegedieket, idegenben a Paksot. Két hazai mérkőzés következett, múlt szombaton a Sopron szenvedett 96-72-es vereséget a Gáz utcában, kedden pedig a szezont mesésen, négy győzelemmel kezdő Kaposvár kapitulált. Bár a somogyiak jól tartották magukat, 73-64-re alulmaradtak, egyre lejjebb csúsznak a táblázaton. A fehérváriak viszont a menetrendszerű győzelmek hatására törnek egyre magasabbra, immár a 4. pozíciót foglalják el. Ha nyernek szombaton este, még feljebb léphetnek. A lendületben levő házigazdák érthetően más eredményt elképzelni sem tudnak, mint a győzelmet, hisz a jászságiak nem domborítottak az eddigi meccseken, a tabella utolsó helyét foglalják el. Aki az eddigi győzelmeiket próbálja megszámolni, nem sokat kell ezzel bíbelődnie, lévén a JP Auto-JKSE mindössze egyszer nyert és kilencszer veszített.

A válogatott center, Keller Ákos az Alba erőssége
Fotós: Pesti Tamás

Ugyanúgy egyetlen győzelmet képes felmutatni a nemrég edzőváltáson átesett, az Alba által egy hete legyűrt Sopron KC is, a nyugati határszéliek azért tanyáznak a Jászberény előtt, a 13. helyen, mert egy bajnoki mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A Fehérvár a megszokott együttessel veszi fel a harcot. Továbbra is harcképtelen Markovic Luka. A fiatal bedobó másfél hónapja fájlalja a jobb vállát, amelyben elszakadt a szalag. Szinte naponta megvizsgálja egy szakember, az orvosok többsége műtétet javasol. Még nem született döntés: operáció következik, vagy más, alternatív gyógyászati módszert alkalmaznak a gyógyulás érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában