Kézilabda

2017.09.20. 22:00

Az Alba Fehérvár női kézilabdázói az újonc otthonában, Kecskeméten nyertek

Harmadik nekifutásra összejött az első siker, a fehérvári női kézilabdázók végig vezetve diadalmaskodtak az Alföldön, 29-25-re.

Horog László

A szélső, Májer Krisztina (pirosban) zseniálisan játszott

Fotó: Kricskovics Antal

A bajnokságban egyaránt vereségekkel kezdő együttesek találkoztak az Alföldön, az újonc Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE és az Alba Fehérvár KC sem tudott nyerni az első két játéknapon. A hazai kézilabdázók a szezont nyitó derbit veszítették el egyetlen góllal a Debrecen ellen, majd nagyon megszórta őket a Vác. Az FKC a Népligetben kapott ki az FTC-től 14 gólos különbséggel, múlt hétvégén pedig hazai pályán, hatalmas csatában, egy góllal a Kisvárdától. Ebből következően mindkét fél egyértelműen győzelmi reményekkel szállt harcba, a papírforma egyértelműen a fehérváriak mellett szólt az újonc ellen.

A szélső, Májer Krisztina (pirosban) zseniálisan játszott
Fotós: Kricskovics Antal

Hazai góllal indult, aztán az Alba diktálta a tempót, vezettek, de ellépni nem tudtak. Előbb beállóból Zhilinskaite, majd szélről Pelczéder volt eredményes, ám a gólokra azonnal érkezett válasz. Nem volt megilletődött a házigazda, Barjaktarovic két bravúrt bemutatott, aztán Májer Krisztina lőtt két gólt, az elsőt kilenc méterről, átlövésből – miután nem kimondottan magas, bravúros mozdulattal küldte a labdát a léc alá -, aztán megszokott helyéről, szélről, három góllal elléptek a látogatók, 2-5. Tovább növelhették volna előnyüket, ám Mendy és Lavko is lépéshibát vétett, a másik oldalon is bőven akadtak pontatlanságok. A fehérváriak nyáron igazolt átlövője, Gorshenina kétszer a kapufát forgácsolta, ellenben Kucerova beköszönt a túloldalon. Pelczéder iramodott meg Májer labdájával és meg sem állt a kapuig, a hazaiak szakvezetője, Marosán György a 12. percben kikérte első idejét, hosszasan magyarázott, 3-6. Ez hatott, rövid távon feltétlenül, lévén, Áron volt eredményes, de a különbség mégsem csökkent, mert Temes is betalált. Hirtelenjében háromszor is, negyedóra elteltével négy góllal vezettek a vendégek. Barjaktarovic jól őrizte kapuját, gyors indításaival pedig Májer iramodott meg és lőtte sorozatban a gólokat, 5-11. Pelczéder góljaira Siska válaszolt, közellopózni nem tudott az újonc, 8-16. Deli Rita időt kért, a rövid szünet után Siska volt elemében, aztán Kucerova, zsinórban három gólt szereztek a hazaiak. Ehhez persze az kellett, hogy a Fehérvár kettős emberhátrányba került, két percen át négy mezőnyjátékos küzdött hat ellenében. Mendy és Májer találata zárta az első félidőt, 11-18 állt a táblán.

Szabó Edina gólja nyitotta a második játékrészt, erre Lavko válaszolt. A hazaiak támadásban azzal operáltak, hogy lehozták kapusukat, eggyel több mezőnyjátékost vetettek be, ám akcióikat nem fejezték be góllal, Barjaktarovic, valamint Gorshenina a lecsorgó labdákat azonnal küldte a túloldalra, de távoli dobásaik célt tévesztettek. Siska és Karalyos révén jött közelebb a KNKSE (14-20), ráadásul Lavko büntetőt hibázott, az újabb hazai találatot követően Deli Rita időt kért. Perceken át nem esett gól, aztán Kucerova törte meg a csendet, erre Mendy és Pelczéder felelt, később Kucerova ismét betalált, valamint ezt tette Szabó is, 19-22. Mistina megfogta Szabó hétméteresét, Mendy átlövései célba értek, őrizte 3-4 gólos előnyét a Fehérvár. A látogatók megérdemelten nyertek, 25-29.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában