Vérfrissítés és javulás kell

2018.07.19. 09:05

A MOL Vidi FC Fortuna kezét szorongatva jutott tovább

A Bajnokok Ligája első selejtező körében az 1-1-es idegenbeli döntetlen után a felcsúti Pancho Arénában 2-1-re nyert a MOL Vidi FC labdarúgó csapata az F91 Dudelange ellen, s továbblépett a második fordulóba.

Ferencz Balázs

Marko Scsepovics (középen) rendkívül visszafogottan játszott, de fontos gólt szerzett

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Jó barátságot ápolnak a fehérváriak Fortunával, mert bizony a luxemburgi bajnok ellen nagyon kellett a szerencse segítsége, hogy ne járjon pórul már az első megmérettetés alkalmával a MOL Vidi FC. Danko Lazovics és Marko Scsepovics góljaira egy találattal, egy kapufával és hatalmas, kihagyott ziccerekkel felelt a Dudelange, de ez kevés volt, a Vidi ment tovább, s a bolgár bajnokkal találkozik már július 25-én.

– Nem játszottunk jól most sem. Látható, hogy a csapat nyomás alatt volt, nagy elvárások mellett futballoztunk – értékelt a találkozó után Marko Nikolics, a Vidi vezetőedzője. – Az utolsó tizenöt percben, hasonló szituációban az előző szezonban nagyon szépen lehoztuk ezeket a mérkőzéseket, kontrollálva azokat. A Dudelange ellen nagy szerencsénk volt a végjátékban, sok hibát követtünk el. Nem vagyunk még jó formában. Minimum négy, de bízom benne, hogy még több európai mérkőzés vár még ránk a folytatásban. Még nincs igazán friss vér a csapatban, a bajnoki küzdelmek során minden bizonnyal rotálni fogom a keretet. Kisebbfajta pszichológiai krí­zisben volt a csapat most. Az előző szezonban Európában senki nem számított tőlünk semmire, de meglepetést okoztunk azzal, hogy a playoff-körig mentünk. Most nagyon nagyok az elvárások, de ez szinte ugyanaz a csapat. Nikolics arról is beszélt, hogy ugyan számít a most keretben lévő játékosokra, de frissítene a csapaton.

– Két-három minőségi játékost szeretnék a keretben tudni. Nem szabad megvárni, amíg egy „kedves lufivá” válik a keret. Kell az új energia, az új motivációs erő – vélekedett a tréner.

Marko Scsepovics (középen) rendkívül visszafogottan játszott, de fontos gólt szerzett
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

– Egyáltalán nem volt könnyű ellenfél a luxemburgi bajnokcsapat. Azért fontos erről beszélni, mert láttuk a csapattársaimmal a találkozó végén, hogy a szurkolók dühösek voltak annak ellenére is, hogy továbbjutottunk. De őszintén mon­dom, sokkal jobban tudok örülni egy kevésbé jó játékkal kivívott győzelemnek és továbbjutásnak, mint egy nagyon jó játék utáni kiesésnek – mondta Loic Nego, a Vidi francia szélsője, aki mindkét fehérvári gólnál előkészítőként jeleskedett. – Nehéz mérkőzés volt, mindkét csapat keményen harcolt a sikerért, végül mi nyertünk, továbbmentünk, és ez volt a legfontosabb. De ezzel a mérkőzéssel már egyáltalán nem kell foglalkoznunk, mert új feladat vár ránk, már csakis a Kisvárda elleni szezonnyitóra koncentrálunk, ugyanis fontos, hogy a bajnokságban is eredményesen szerepeljünk.

A szombati bajnoki rajt után július 25-én a bulgáriai Raz- gradban csap össze először a MOL Vidi és a hétszeres bajnok PFC Ludogorec. A bolgárok az észak-ír Crusaders FC-t 9-0-s összesítéssel búcsúztatták. A visszavágóra augusztus elsején, Felcsúton kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában