Meg kell élezni a faragót

2018.09.25. 20:26

A Mol Vidi FC együttese elhalasztott bajnokin csökkentheti hátrányát

Az OTP Bank-liga labdarúgó NB I 3. fordulójában kellett volna lejátszani a Mezőkövesd–Zsóry FC bajnokit, de a nemzetközi szereplés miatt a fehérváriak kérték a találkozó halasztását. 20 órától pótolnak.

Ferencz Balázs

Marko Scsepovicsnak rá kellene lelnie góllövő csukájára a Mezőkövesd ellen

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Lassan egy hónapja koptatják a padot az iskolások, s tolltartójukból minden bizonnyal nem hiányozhat a ceruza­hegyező. Mint ahogy minden valamirevaló ajándékboltban, labdarúgócsapat shopjában fellelhetők az iskolaszerek, s a hegyező ott is állandó portéka. A Mol Vidi FC labdarúgói akár egyet-egyet zsebre is vághatnának a piros-kék kellékből, mert bizony most szükségük lesz rá. Persze nem cerkákat kell csinosítani a Pancho Arénában holmi akadémiai közönségtalálkozón, hanem a hátrányon kell faragni. Azon a különbségen, mely már 11 pontos a listavezető Ferencvárossal szemben. Igaz, a zöld-fehérek két meccsel többet játszottak, viszont a vesztett pontok tekintetében öt egységgel áll jobban a jelenlegi listavezető, a Vidi hat meccsen 9 pontot gyűjtött.

Szerda este 20 órakor adott lesz a feladat, le kell győzni a Mezőkövesd alakulatát. Ami nem lesz könnyű. A matyóföldiek jó formában érkeznek a Pancho Arénába, hiszen az előző három tétmeccsüket megnyerték. A Puskás Akadémia FC-t 2-0-ra, a Diósgyőri VTK-t 4-2-re verték, míg a hét végi Magyar Kupa-meccsen a BLSZ I-es Fővárosi Vízművek SK-t búcsúztatták 5-0-val. Ráadásul az élvonalban sem állnak rosszul a Kuttor Attila irányította kövesdiek, a negyedik helyen állnak a tabellán. Legyőzték idén a Paksot, döntetlenre végeztek a Debrecennel és az Újpesttel, s kikaptak a Honvédtől és a Ferencvárostól. Idegenben is rendkívül szervezetten futballoznak, a játékosként Székesfehérváron szereplő, majd a Videoton utánpótlásában dolgozó Kuttor vezetésével 13 meccset vívott meg idegenben a Mezőkövesd, s tíz alkalommal nem szenvedett vereséget.

Marko Scsepovicsnak rá kellene lelnie góllövő csukájára a Mezőkövesd ellen
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Múlt csütörtökön, a BATE Boriszov elleni Európa-liga-­összecsapáson a fehérvári vé­delemnek is volt sebezhető pontja, de fájóbb, hogy a góllövéssel is hadilábon áll a csapat az utóbbi időben. A Magyar Kupában Huszti tizenegyesgóljával és a középpályás, Georgi Milanov fejesével lépett tovább a Vidi az NB III-as Cigánddal szemben, vagyis a csatárok mostanában gólínségben szenvednek. Emiatt főhet leginkább Marko Nikolics feje, a szerb vezetőedző azonban van olyan jó stratéga, hogy megtalálja, mivel lehet feltörni a Mezőkövesd védelmét.

– Nehéz meccsre számítok a Mezőkövesd ellen, és nem csak azért, mert jól kezdték a szezont, hanem azért is, mert véleményem szerint olyan erős csapatot faragott Kuttor Attila a Mezőkövesdből, amely képes lehet a mezőny első felében végezni a bajnokság végén. Ettől függetlenül mi más is lehet a célunk ma este, mint az, hogy megszerezzük a 3 pontot, és ezzel közelebb kerüljünk a Ferencvároshoz. Fegyelmezetten kell futballoznunk, a helyzeteinket pedig gólra kell váltanunk – tekintett előre a tavaly ősszel még Mezőkövesden védő kapus, Tomas Tujvel.

A két csapat rövid közös történelme során a fehérváriak örülhettek többször. Nyolc élvonalbeli mérkőzésen négy alkalommal nyertek a piros-kékek, s három döntetlen mellett csak egyszer kaptak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában