Történelmi triatlonezüst

2018.05.22. 21:21

A fehérvári Lukács Levente a második helyen ért célba

Minden szempontból kielégítő verseny volt a hétfői, az ünnepi hétvége zárásaként az eXtremMan triatlonsorozat első állomását – a városban először – Székesfehérváron rendezték.

Nagy Péter

Lukács a kerékpározást követően még az élen állt

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Remekül indult a megmérettetés az Alba Triatlon SE színeiben induló Lukács Leventének, aki mindössze néhány másodperces hátránnyal a kaposvári Szerecz Donát mögött, másodikként mászott ki a langyosnak éppen nem nevezhető Csónakázó-tó vizéből. Az 1500 méteres úszást követően kerékpárra pattantak a versenyzők, a 40 kilométeres táv végén a „vizes próbát” harmadik helyen teljesítő bajai Flander Márton, illetve az elkerülőn élre álló fehérvári sportoló meglépett a többiektől. A koronázóvárosi triatlonista az első helyről vághatott neki a 10 kilométeres futásnak, amit lendületesen indított az első körben, de a hosszútáv-specia­listának számító Flander kemény diónak bizonyult, aki végül háromperces előnnyel nyerte az eXtremMan sorozat székesfehérvári állomását. A görcsökkel hátráltatott Lukács ezüstérme ugyan nem forgott veszélyben, igaz Zsódér Zsolt pazar hajrájának köszönhetően fél percre megközelítette őt.

A meleg és a délutáni kezdés kemény kihívás elé állította a sportolókat
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

– Nem versenyeztem még ilyen időpontban, a délután egy órai kezdésre kicsit nehéz volt felpörögnöm. Ugyan nem úsztam még a Csónakázó-tóban, de fehérváriként tisztában voltam a víz adottságaival. Jól sikerült az úszás, majd a gyors bringapályán sikerült egy kis előnyt szereznem. Az ötkörös futás első része nagyon jól ment, a táv feléhez közeledve azonban már éreztem, hogy a combizmommal valami nincs rendben. Ekkor ért utol Flander Marci, akivel próbáltam tartani a lépést, de annyira begörcsölt a lábam, hogy meg kellett állnom nyújtani. Szerettem volna nyerni hazai pályán, de összességében örülök az ezüstéremnek is. Ez egy ilyen verseny volt, de nincs idő a kesergésre, mivel szombaton már Balatonkenesén, a középtávú országos bajnokságon veszek részt – mondta Lukács Levente.

Lukács a kerékpározást követően még az élen állt
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A hölgyeknél teljesen más volt a képlet, hiszen az úszás után élre álló Weinhardt Anna ellenmondást nem tűrően, majdnem kilencperces előnnyel utasította maga mögé Horváth Lillát valamint Dr. Szentpéteri Diánát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában