magas színvonalú találkozó

2018.09.18. 21:44

A fehérvári kézisek megtették az első lépést a harmadosztályban

A férfi kézilabda NB II nyitó forduló­jában a fehérvári kézisek magabiztos sikert arattak.

Krepsz András

A piros mezes MÁV Előre nem kegyelmezett

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Alba-MÁV Előre SC– Csömöri SSZN KFT 32-26 (15-11)

VOK, 80 néző, vezette: Ritter, Zámbó.

Alba-MÁV: Czérna – Králl 1, Szám 2, Kanyó Bence 10, Penzer, Grőber 7 (2), Kanyó Á. 6. Csere: Hátas, Erdélyi (kapusok), Szalczinger 2, Golenya, Bicskei 1, Kanyó Balázs 1, Harsányi 1, Rohonyi 1. Vezetőedző: Grőber Mátyás.

A nyári szünetben alapos vérátömlesztésen átesett fehérvári alakulat új trénerrel a kispadon vágott neki a 2018/19-es bajnoki évadnak.

Az első valódi erőpróbát jelentő szombat esti találkozón a csömöriek már hét és fél perc után (5-2) kapust cseréltek, ám Kanyó Bence vezetésével, elsősorban a távolról eredményes hazaiak tovább növelték előnyüket, amiből négyet meg is tartottak a szünetig.

A folytatásban próbáltak kapaszkodni a vendégek, de Bicskei 43. percben lőtt leindulás utáni találata már tetemes előnyt jelentett (24-17). A látogatóknak sehogy sem állt össze a védekezésük, a hajrát megnyitó Grőber-hetes pedig végleg lezárta az érdemi kérdéseket (29-23).

A piros mezes MÁV Előre nem kegyelmezett
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon vártuk már ezt a mérkőzést. NB II-es mércével mérve egészen magas színvonalú találkozót játszottunk. Az elsődleges szempont a jó védekezés volt, ezt százszázalékosan megoldották a fiúk. Fontos, hogy igazi csapatként működtünk – értékelt Grőber Mátyás, a hazaiak győzelemmel de­bü­táló vezetőedzője az összecsapást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában