Érzelmek és izgalmak

2018.09.21. 21:38

A Fehérvár AV19 hősies játékkal tartott itthon 2 pontot

Egy győzelem és egy vereség után fogadta az eddigi egyetlen meccsén sikert arató osztrák rekordbajnokot, a Klagenfurt AC-t a Fehérvár AV19 jégkorong csapata az EBEL 3. fordulójában.

Ferencz Balázs

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Sűrű hétvége köszöntött az Andrew Sarauert, Eric Melandot és Sárpátki Tamást is nélkülöző, azonban a kedden érkezett kanadai védőt, Michael Carusot már csatasorba állító Fehérvár AV19 együttesére. A szombati, Innsbruck elleni összecsapás előtt azzal a Klagenfurttal kellett mgmérkőzniük az Ördögöknek, mely alakulat a 2018/19-es szezon nyirányán kétvállra fektette a Red Bull Salzburgot.

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Nem estek egymásnak a felek, a szokásosnál több megszakítás fékezte a játékot, majd egy gyors vendégkiállítás lendületet adott a meccsnek. A 3. percben Koskiranta löketét védte Lars Haugen. Nem sokkal később Kóger pattintása csorgott le a kapus mellvédőjéről. Teljes létszámban a Klagenfurt már átvette az irányítást, de különösebben nagy gólhelyzetet nem alakított ki. Aztán a 7. percben a karintiaiak játszhattak fórban, de nem örülhettek, mert Jonathan Harty megindult a bal szélről, a kapu elé korcsolyázva pedig becsapta Haugen kapust, 1-0. Jól jött ki tehát a hátrányból a Volán, azonban a kiegészülés után sokáig nem tudott kiszabadulni saját harmadából, Mac Carruthnak többször is védenie kellett. A Klagenfurt letámadással operált, s a szorítás nem ízlett a kék-fehéreknek. A harmad vége felé újra emberelőnybe került a Fehérvár, Glenn húzásába Kuralt tette bele az ütőjét, korongja a kapu mellé csúszott, majd Sofron távoli bombája akadt el a klagenfurti kapusban.

A középső periódus elején beszorult a Fehérvár, Carruth ide-oda táncolt a vasak között, mindig belepiszkálva-akadva egy-egy korongba. Főként Koch és Unterweger zaklatták a fehérvári portást, s a szurkolók érezték, kell a segítség a csapatnak, nagyobb hangerőre kapcsoltak. Egyébként nem védekezett rosszul a Volán, Caruso is hamar megtalálta a helyét, majd a találkozó derekától kiszabadultak a kék-fehérek. Olyannyira, hogy a 32. percben egy impozáns támadás végén újra örülhettek a hazaiak. Caruso szerzett korongot, majd küldte előre a támadóknak, Koskiranta jó ütemben tálalt Anze Kuralt elé, a szlovén válogatott szélső pedig a keresztvas alá emelt, 2-0. A harmad utolsó percében beszorította a KAC-ot a Volán, Kuralt három csel után tüzelt, Haugen védett.

Komoly tapsvihar kísárte a fehérváriakat az öltözőbe, majd nagy üdvrivalgás köszöntötte őket miután visszatértek a szünetről, de a játévezetők kissé kedvét szegték a fehérvári publikumnak. Egymás után két fehérvári játékost is a padra küldtek, az első hátrányt sikerült kivédekezni, de a másodikat nem, Livik szépített 11 perccel a vége előtt. Aztán Kóger majdnem visszaállította a kétgólos különbséget, de Haugen kétszer is útját állta a kapitány pakkjának. Sofron lövését is lefülelte, majd Erdély piszkájára is rátenyerelt. Luttinen túlságosan is önzetlen volt, lövőhelyzetből passzolt a már kiszorult Koskirantának, nem ment be a korong. Nem sikerült kihasználni egy fórt, majd a végén levitte kapusát a KAC, s 59 másodperccel a vége előtt visszajött a meccsbe, Kozek egyenlített, 2-2. A hosszabbítás izgalmai nem szülek találatot, a szétlövést pedig a Fehérvár nyerte, s 2 pont lett a jutalma. A Volán szombazon 18.45-kor az Innsbruckot fogadja.

Fehérvár AV19–EC-Klagenfurter AC

3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 0-0) büntetőkkel

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3228 néző. V.: Baluska, Fichtner

FAV19: Carruth – Harty 1(eh), Szabó D., Kóger, Hári1, Phillips– Stipsicz, Tikkanen, Szabó K., Erdély, Sofron –Glenn, Caruso (1), Luttinen, Koskiranta (1), Kuralt 1 – Láday, Reisz, Sille, Szita. Edző: Hannu Järvenpää

KAC: Haugen – Comrie, Fischer, M. Geier (1), Livik 1(ee), S. Geier – Gartner, Schumnig, Kozek 1(ee), Koch (1), Petersen – Unterweger, Strong, Bischofsberger, Hundertpfund, Wahl – Kernberger, Richter, Harand, Witting. Vezetőedző: Petri Matikainen

Kiállítások: 8 ill. 6 perc Kapura lövések: 20-30

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában