Legyőznék a Sparit

2018.09.25. 20:17

A Csákvár idei második idegenbeli győzelmére hajt

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II 9. fordulójában az Aqvital FC Csákvár csapata a 16. helyen álló Nyíregyháza Spartacus FC vendége lesz.

Káldor András

Csonka Bonifác Nyíregyházán iramodhat a labda után

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A hétvégi bajnoki szünet után ma 19 órakor folytatódik a másodosztályú labdarúgó-bajnokság. Az AFC Csákvár csapatára hosszú túra várt, hiszen Kelet-Magyarország egyik fellegvárában, Nyíregyházán lép pályára. A találkozóra már kedden útra keltek a csákváriak, Kisvárdán töltötték az éjszakát, és onnan az összecsapás előtt mennek át az szabolcsi megyeszékhelyre.

A tavalyi szezonban, október végén Nyíregyházán a hazaiak örülhettek a kilencven perc lefújása után, mivel a hajrában, a 84. percben Hinora Kristóf találatával 1-0-s győzelemmel zártak. Majd tavasszal Csákváron már megosztoztak a pontokon, Tamás Nándor góljával a félidőben még vezettek a kék-sárgák, ám az 51. percben a Puskás Akadémia FC-ben is megforduló Pekár László kiegyenlített.

Ellenfelük, a Bozsik József által dirigált Spartacus eddig nem úgy szerepel idén, ahogy azt a szurkolói várták, nyolc játéknap után csupán a 16. helyen tanyázik. Egyetlen győzelmét még a bajnoki nyitányon aratta a Kazincbarcika ellen, azóta három vereség mellett négy döntetlenre futotta az erejéből. Gyengélkedésüknek egyik oka lehet, hogy a nyáron több olyan játékos is távozott a klubtól, akik meghatározó szerepet töltöttek be az előző idényben. Az újonnan érkezettek pedig egyelőre nem tudták pótolni a régieket.

Csonka Bonifác Nyíregyházán iramodhat a labda után
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Aqvital FC Csákvár gárdája – mint ismeretes – a Magyar Kupa 6. fordulójában az elmúlt hét végén 2-0-s győzelmet aratott Putnokon, így izgatottan várhatja a pénteki sorsolást.

– Több ordító ziccert is elhibáztunk, valóban megnyugtatónak mondható a győzelmünk, amelyet úgy értünk el, hogy több fiatal is lehetőséget kapott – vélekedett Szijjártó István vezetőedző.

Mindenesetre a mérkőzésen már ott volt a csapatban Nagy Zsolt, valamint Galambos Ádám is – utóbbi majd öt hónapos kihagyás után lépett pályára – bár fizikálisan érezhető még a lemaradásuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában