ezüstérmes lett a házigazda

2018.05.22. 07:44

A belga Genk vitte haza a trófeát a Puskás-Suzuki Kupán

A Puskás-Suzuki Kupa idei győztese a belga KRC Genk lett, amely ugyan elvesztette hazájában a bajnokságot, de a kupán nem talált legyőzőre.

Káldor András

Története legjobb eredményét érte el a Puskás Akadémia az ezüstéremmel Fotó: Ifj. Döme László/ pfla

Az már korábban eldőlt, hogy nem lesz címvédés a XI. Puskás-Suzuki Kupán, ugyanis még szombaton a Real Madrid együttese 4-3-as vereséget szenvedett a B csoportban a portugál Sporting CP csapatától. A harmadik csoportmeccs után elsőként a belga KRC Genk csapata jutott a kupa döntőjébe, miután 1-1-et játszott a Real Madriddal, méghozzá egy magyar származású ifjú, Németh András találatának köszönhetően. Ugyanezen a napon az is bizonyossá vált, hogy a sorozat történetében ötször első helyen záró Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémia gárdája sem lesz ott a fináléban, miután őket is a Genk győzte le. Ezután jöhetett a Puskás Akadémia mérkőzése a Panathinaikosz ellen. Több lehetőséget is elpuskáztak Czinkon Szabolcs tanítványai, ellenben a görögök az 58. percben Andreasz Atanaszakopulosz révén betaláltak. Ez egyben azt jelentette volna, hogy a brazil Flamengo jut a döntőbe, ám két perc múlva Nagy Zalán egyenlített, és ötödször lettek finalisták a felcsútiak.

A helyosztók első találkozóját a 7.–8. helyért a Panathinikosz játszotta a Honvéddal. Itt az 1-1-es rendes játékidő után jöhettek a büntetők, ezt 6-5-re a görög együttes nyerte. Az 5.–6. helyért igazi slágermeccsen csaphatott össze a Real Madrid és a Bayern München. A királyi gárda a 10. percben megszerezte a vezetést, és egyben a győzelmet érő találatot Carlos Todor González góljával. A bronzmeccsen a CR Flamengo és a Sporting CP ahogy arra előzetesen számítani lehetett mindkét csapat a támadásokra rendezkedett be, küzdelmüket végül a végig domináló brazilok nyerték 2-1-re. A fináléban a Puskás Akadémia csapata szerette volna végre először a sorozatban bezsebelni az első helyet, de a KRC Genk súlyos falatnak bizonyult.

Története legjobb eredményét érte el a Puskás Akadémia az ezüstéremmel Fotó: Ifj. Döme László/ pfla

A belgák előbb a későbbi gólkirály Németh A. találatával jutottak előnyhöz a 31. percben, majd ezt növelték a 43. percben, amikor egy jobb oldali belga beadást Junior Diomande Ardjouma csúsztatott Ásványi Balázs kapujába. Bár az 57. percben Komáromi György reményteli gólt lőtt, a hosszabbításban azonban Bryan Limbombe ötvenméteres, üres kapus találata végképp eldöntötte a párharcot, 3-1. A torna zárásaként egyéni díjakat is osztottak: a legjobb kapus Bastians Seppe (Genk), a gólkirály Németh András (Genk) 3 góllal, a legjobb játékos: Reiner Jesus Carvalho (Flamengo) lett. Az Álomcsapat: Seppe (Genk) – C. Silva (Sporting), Escorcia (Real Madrid), Jose Italo (Flamengo) – Sipos, Radics (mindkettő Puskás Akadémia) – Takidine (Genk), Correia (Sporting), Reiner (Flamengo), Bazdrigiannisz (Bayern München) – Németh A. (Genk).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában