Hajrá!

2018.07.19. 12:00

Futócipők és Rock’n Roll – Már lehet nevezni a programokra

Idén augusztusban is megrendezésre kerül a Bence-hegyi Rock ’n Roll Futás, valamint a Kopaszkutya Rock ’n Roll Terepfutás – Teljesítménytúra.

Káldor András

A 2016-os verseny győztesei: Tarr Péter és Gyebnár Éva a szervező Kaufer Tamással (középen)

Fotó: Káldor András

Az elmúlt évek alatt megszokhatták a futás szerelmesei, hogy Kaufer Tamás ötletgazda nemcsak a tavasz folyamán várja őket az általa megálmodott Vérteskozma Rock’n Roll futóversenyen, hanem a nyár végéhez közeledve két alkalommal is már hagyománnyá vált megmérettetésre invitál. Állami ünnepünkön, augusztus 20-án immár negyedszer állhatnak rajthoz a Bence-hegyi Rock ’n Roll Futás résztvevői.

– Idén is 5,2 kilométer lesz egy kör távja – 2,6 kilométer lefelé, majd ugyanennyi felfelé, míg aki a kétkörös versenyre nevez, annak dupla távot, azaz 10,4 kilométert kell megtennie, a háromkörös táv pedig 15,6 kilométer lesz. Nem megvetendő a pálya szintkülönbsége, amely 2,6 kilométeren 95 méter. Ezen kívül rendezünk egy 500 méteres örömfutást is. A verseny 8.30-kor kezdődik, és a tervek szerint 11 óra tájban be is fejeződik – tudtuk meg Kaufer Tamástól.

A 2016-os verseny győztesei: Tarr Péter és Gyebnár Éva a szervező Kaufer Tamással (középen)
Fotó: Káldor András

A versenyen részt vesz majd Száraz Dénes, és Fenyő Iván színművészek, akikről köztudott, hogy élnek-halnak a futásért. Száraz elismert ultra, és terepfutó, de Fenyő is, ha teheti aktív résztvevője a futórendezvényeknek.

Hat nappal később, 26-án második alkalommal dördül el a rajtpisztoly Vérteskozmán, ahol a Kopaszkutya Rock ’n Roll Terepfutás–Teljesítménytúra ez évben is minden bizonnyal sokakat megmozgat. Ez a terepfutó verseny igazán embert próbáló, hiszen már maga az alaptáv hosszúsága sem elhanyagolható, de a szintemelkedés is kemény, 250 méter lesz körönként. 9 órakor indul a leghosszabb táv versenye, amely három kör, azaz 33 kilométer, majd 9.30-kor a kétkörös, 22 kilométeresek mezőnyét szólítják rajthoz. A 11 kilométeres, egykörös versenyt 10 órakor indítják.

A teljesítménytúra 9 órakor rajtol, a távja egy kör, 11 kilométer lesz. Vérteskozmáról indulnak a túrázók, a várgesztesi vár megkerülésével érnek vissza. Végig terepen teszik meg majd a távot az indulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában